Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VM-värdarna kan ha hittat boven bakom isproblemen i Köln – misstänker sabotage

Från 2017
Ishockey.
Bild: Anton Novoderezhkin/TASS/All Over Press

Två gånger har det uppstått isproblem i samband med Slovakiens matcher i grupp A ishockey-VM i Köln. Nu misstänker arrangören sabotage, rapporterar danska BT.

När gruppettan USA vann över nästjumbon Slovakien med 6-1 på söndagen hade arrangören placerat ut fler vakter runt rinken och ljuset släcktes heller inte ned som brukligt när spelarna gjorde entré inför matchen.

Det är under två av Slovakiens matcher som isen inne i Kölnarenan blivit riktigt dålig. Isen hade inte fryst ordentligt vid bytesbåset efter den första periodpausen och mot Ryssland ville de slovakiska spelarna inte ens återvända till rinken på grund av att isen inte höll måttet.

– Vi har undersökt saken och gör vad vi kan. Men vi är säkra på att det inte har något att göra med ismaskinerna, kylsystemet eller någon annan utrustning. Vi har dubbelcheckat och allt ser bra ut. Så det måste vara något som kommer utifrån, säger Michel Bakos, chef för VM-arrangemanget i Köln till tidningen.

Värmebölja i hallen

Sabotage är ändå inte den enda misstänkta i fallet. Flera profiler har sedan VM körde igång rasat om den höga temperaturen i hallen – bland dem Tre Kronors Victor Hedman.

– Det var sjukt varmt. Bland det värsta jag varit med om. Men nu vet vi det. Till och med varmare än det är i Tampa under värmesäsongen, sa Hedman efter att Ryssland tog Sverige på sängen i VM-inledningen.

Han fick då medhåll av lagkamraten Elias Lindholm.

– När det är mycket folk blir det ganska bra tryck i värmen där nere. Isen blir ju ganska dålig också, konstaterade Lindholm.

Källor: FNB-TT, Yle, Aftonbladet

Diskussion om artikeln