Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Frankrike avslutade hemma-VM med ny seger – Roussel hattrickhjälte

Från 2017
Frankrike firar mål.
Bildtext Frankrike har all orsak att fira sitt hemma-VM.
Bild: Robert Hradil/Icon Sportswire/All Over Press

Det blev två klara segrar i både Köln och Paris då de sena måndagsmatcherna spelades i ishockey-VM. Ryssland slog Lettland med klara siffror samtidigt som Frankrike slog Slovenien med hela 4–1 i sin sista match.

Det var Chicago Blackhawks-anfallaren Artemij Panarin som visade vägen för Ryssland med sina tre assist. Det stod 5–0 mot Lettland efter 60 minuter och samtidigt kopplade Ryssland igen greppet om försteplatsen i grupp A.

Ryssland ligger två poäng före USA och lagen möts på tisdagseftermiddagen i uppgörelsen om gruppsegern. USA måste alltså vinna under reguljär speltid för att ta hem gruppsegern.

Frankrike gjorde däremot sin sista match för turneringen, men tog farväl av hemmapubliken med ytterligare en imponerande insats. Efter att ha slagit bland andra Finland och utmanat Kanada lyckades tupparna kamma hem en klar 4–1-seger över Slovenien sent på måndagen.

Antoine Roussel var igen den stora hjälten för fransmännen, då han stod för ett hattrick och passade dessutom fram fransmännens fjärde mål i form av Yohann Auvitu.

Resultat, måndagens sena matcher:

Frankrike – Slovenien 4–1

Ryssland – Lettland 5–0

Diskussion om artikeln