Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Restaurangtjuv i Ekenäs dömd till samhällstjänst

Från 2017
Uppdaterad 18.05.2017 10:50.
Skylt vid infarten till restaurang Bossanova i Ekenäs.
Bildtext Den man som gjorde ett inbrott i restaurangen Bossanova i Ekenäs har nu fått sin dom.
Bild: Yle/Malin Valtonen

Den man som bröt sig in i restaurangen Bossanova Steak House i Ekenäs i juli 2015 har dömts av Västra Nylands tingsrätt. Mannen döms till samhällstjänst i stället för fängelse.

Den 19 juli 2015 utsattes restaurang Bossanova Steak House i Ekenäs för inbrott. Mannen bröt sig in med kofot och bar ut två kassaskåp till bilen.

Mannen bröt upp kassaskåpen med kofot och tog pengar ur åtminstone det ena kassaskåpet. Det var under rättegången oklart hur mycket pengar det var frågan om, men restaurangägarna sade att det var drygt 1 900 euro.

Samma person greps också i Esbo i oktober 2015 med 9,2 gram amfetamin på sig. Följande sommar tankade han en bil i Kyrkslätt utan att betala.

Västra Nylands tingsrätt dömde mannen till 57 timmar samhällstjänst i stället för fängelse för de här brotten.

Mannen dömdes även för andra brott

Västra Nylands tingsrätt har även vid ett annat tillfälle gett domar för andra brott som den här mannen har utfört tillsammans med andra män.

Mannen har dömts för misshandel och grovt hemfridsbrott i Hangö. Tingsrätten valde också då att döma honom till 180 timmar samhällstjänst.

Det hela började med att mannen blev misshandlad i juli 2015 av en annan man i Hangö. Det ledde till att han i sin tur gav sig på den som inledde misshandeln.

I oktober 2015 bröt sig mannen in med två andra personer i en kvinnas hem i Raseborg där de sedan misshandlade en man som fanns i bostaden.

De tre männen bröt sig in i bostaden igen följande natt, men då lyckades mannen som de misshandlade natten innan smita i väg.

Hot på sociala medier

En av de tre männen hotade kvinnan efter det här på sociala medier. Tingsrätten dömde den mannen till villkorligt fängelse i åtta månader för misshandel, grovt hemfridsbrott och olaga hot.

Tingsrätten dömde en annan av de tre männen till 206 timmar samhällstjänst. Den mannen dömdes för sju brott, bland annat för lindrig misshandel av två flickor.