Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kukkonen besviken på domaren – "Vill man ha respekt måste man visa respekt"

Från 2017
I matchen mot Schweiz hade Lasse Kukkonen en pratstund med domaren.
Bildtext Även i matchen mot Schweiz hade Lasse Kukkonen en pratstund med domaren.
Bild: Robert Hradil/Icon Sportswire/All Over Press

När Kanada tog ledningen med 3–1 satt både Sebastian Aho och Lasse Kukkonen i utvisningsbåset. Lejonkaptenen Lasse Kukkonen var inte särskilt nöjd med domarens inställning.

Sebastian Aho fick en utvisning efter 13:35 i den första perioden. En utvisning som såg lätt ut och som Lejonens kapten Lasse Kukkonen ville diskutera med domarna.

Den NHL-meriterade domaren Mark Lemelin från USA var ändå inte speciellt pratglad och belönade Kukkonen med en tiominutare.

– Domaren var inte på särskilt trevligt humör. Jag sade att han inte kan diskutera med mig på det där sättet, och då gav han mig en tia, sade Kukkonen efter matchen.

Efter bara tio sekunders spel i power play gjorde Mitchell Marner sitt andra mål för kvällen då han förde upp Kanada i en 3–1-ledning. Även om Kanada till slut vann med klara 5–2 så tappade Finland kontakten till nordamerikanerna just där.

– På sätt och vis är det förståeligt att det är känsloladdat, men den gatan är dubbelriktad. Vill man ha respekt måste man visa respekt. Fast det är så här det funkar. Även domarna är människor och matchen avgjordes inte där. Det bättre laget vann.

Diskussion om artikeln