Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blashill tror på svår kvartsfinal: ”Vi måste göra mål på våra lägen”

Från 2017
Jeff Blashill står och tittar upp, framför honom sitter några spelare på bänken
Bildtext Jeff Blashills USA gjorde ett lysande gruppspel.
Bild: imago/Xinhua/ All Over Press

Efter ett starkt gruppspel är det nu vinna eller försvinna som gäller för USA. Lagets tränare Jeff Blashill tror inte på någon lätt match mot Finland. Det är svårt att ta sig genom Finlands försvar, säger han.

USA har gjort en stark VM-turnering så här långt. Laget förlorade VM-premiären mot Tyskland men efter det lilla missödet blev det idel segrar. Laget vann grupp A och ställs därmed mot Finland i kvartsfinalen.

– Det klarnade rätt sent vem vi skulle få möta, men vi visste att motståndet skulle bli tufft. Alla matcher har varit tuffa och det finns verkligen inga lätta matcher i den här turneringen.

– Det är svårt att ta sig genom Finlands försvar och vi måste göra en bra match. Finland är ett bra lag, säger USA:s tränare Jeff Blashill till NHL Network Radio.

USA har gjort många mål

USA har varit effektiva i gruppspelet med 31 gjorda mål. Johnny Gaudreau är poängbäst i laget med 7+5 och ligger fyra i poängligan. Dylan Larkin har gjort tio poäng i gruppspelet och ligger på tionde plats i poängligan.

Får USA:s unga lag spelet att stämma också i kvartsfinalen lär det bli svettigt för den blåvita målvakten och försvaret.

– Vi vet inte vem som kommer att vakta Finlands mål. I en utslagsmatch kommer de att ha en målvakt som är riktigt bra. Vi måste göra mål på våra lägen, få in pucken mot mål och hugga på returer, säger Blashill.

Hyllar publiken

USA har spelat sina gruppspelsmatcher i Köln och laget får nu stanna kvar i staden då slutspelet kör igång.

I Köln har publiken hittat till matcherna till skillnad från i Paris där det ofta varit glest på läktarna. Blashill passar också på att hylla publiken i VM.

– Det har varit en otrolig upplevelse. Jag vet inte om fans i USA och Kanada förstår hur stort det här är. Publiken är aktiva och ropar hela matchen. Det här är ett måste om man gillar ishockey, säger han.

Kvartsfinalen mellan Finland och USA börjar klockan 17.15 på torsdag.

Diskussion om artikeln