Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lejonen har studerat USA inför kvartsfinalen: Vi ställs mot ett kontrings- och direktanfallslag

Från 2017
Lauri Marjamäki på isen.
Bildtext Lejonen chefstränare Lauri Marjamäki har scoutat USA.
Bild: Emil Hansson/All Over Press

Lejonens chefstränare Lauri Marjamäki tror sig veta hurudan ishockey USA kommer att spela mot Finland i VM-kvartsfinalen i Köln i kväll.

– Vi ställs mot ett kontrings- och direktanfallslag. Jag tittade på USA:s match mot Ryssland och deras styrka kom klart fram i matchen, sade Marjamäki.

Det väsentliga enligt Marjamäki är att finländarna avslutar sina anfall ordentligt så att man inte tappar pucken i kritiska lägen och USA kommer åt att kontra.

Spelet har förbättrats

Lejonen förlorade sin sista gruppspelsmatch mot Kanada, men Marjamäki tycker ändå att Lejonens spel har blivit bättre på vissa delområden.

– Vi vänder spelet allt bättre i anfallsriktning. I kvartsfinalen måste vi snabbt vända anfallet ända till "bottnen" när vi får pucken, sade Marjamäki.

Ska spela smartare än mot Kanada

Centern Joonas Kemppainen blickar framåt.

– En ny match och en ny historia. Den förra matchen har vi glömt och vi fokuserar för fullt på kvartsfinalen. Det blir säkert en liknande match som senast mot Kanada, sade centern Joonas Kemppainen.

– Vi försöker lära oss av misstagen mot Kanada och vara smartare mot USA.

Vad betyder att vara smart här?

– Vi gav för mycket tid och utrymme åt motståndaren. Det blev anfall i numerärt överläge och gratismål mot oss. Vi måste spela tätare, konstaterade Kemppainen.

Kvartsfinalen mellan USA och Finland börjar klockan 17.15 finsk tid.

Text: FNB

Diskussion om artikeln