Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bespottade Aaltonen: Jag ville visa att jag borde ha fått spela i varje match

Från 2017
Juhamatti Aaltonen förvaltade inte sitt öppna läge mot Jimmy Howard.
Bildtext Juhamatti Aaltonen förvaltade inte sitt öppna läge mot Jimmy Howard.
Bild: Lehtikuva

Juhamatti Aaltonen visade upp två sidor av sig själv i matchen mot USA. Anfallarens måltorka fortsätter men hans passning till 2–0-målet var läckert.

Under VM har Juhamatti Aaltonen fått kämpa för att platsa i Finlands spelande trupp. Mot USA fick Aaltonen chansen igen – i Finlands tredje kedja tillsammans med Joonas Kemppainen och Antti Pihlström.

Aaltonen visa upp sin bästa sida då han snurrade upp både USA:s försvar och målvakt tillsammans med Joonas Kemppainen som fick sätta 2–0-målet i tom bur.

– Jag ville visa att jag borde ha fått spela i varje match, berättar Aaltonen för Yle efter kvartsfinalsegern.

I första perioden mot USA kom Aaltonen ensam mot Jimmy Howard, men hans fint bet inte på Detroitmålvakten. Aaltonens måltorka har pågått i 27 matcher.

– Det stör rätt så mycket. Nu har jag ännu två matcher på mig. Kanske målet kommer sedan vid en lämplig tidpunkt i en lämplig match.

”Vi har trott på oss själva”

Lejonen har fått utstå en hel del kritik under VM då spelet inte har imponerat. I kvartsfinalen gjorde Finland definitivt sin bästa match i VM så här långt.

– Vi har trott på oss själva. Ingen annan har trott på oss men vi har fokuserat på vår egen grej. Enligt mig var det här en rätt så bra match, konstaterar Aaltonen.

USA gjorde 31 mål i gruppspelet och vann A-gruppen före Ryssland och Sverige. I kvartsfinalen blev det noll mål för jenkarna då Finlands försvar hölls kompakt och målvakten Harri Säteri glänste.

– De fick några målchanser, vilket motståndaren alltid får. Det gav oss energi att göra det första målet och de blev lite frustrerade. Deras spel blev lite ensidigt, avrundar Aaltonen.

Diskussion om artikeln