Hoppa till huvudinnehåll

Sport

34 Rinneräddningar räckte inte – självmål utjämnade serien

Från 2017
Uppdaterad 19.05.2017 08:42.
Pekka Rinnes Nashville föll efter förlängning i den fjärde konferensfinalen mot Anaheim.
Bildtext Pekka Rinnes Nashville föll efter förlängning i den fjärde konferensfinalen mot Anaheim.
Bild: All Over Press

Hemmaseger och Pekka Rinnes Nashville hade tagit ett stort steg mot Stanley Cup-final. Men ett snöpligt självmål i förlängningen gav i stället Anaheim segern med 3–2 och kvitterade matchserien.

Den fjärde konferensfinalen blev en bergochdalbana, inte minst för Anaheim Ducks. Mål av Richard Rakell och Nick Ritchie, den senare framspelad av Sami Vatanen, gav gästerna en 2–0-ledning och Anaheim såg ut att vara på väg mot en bekväm seger.

Men Nashvilles spurt var vass. Med sex och en halv minut kvar att spela reducerade backprofilen P.K. Subban och när bara 35 sekunder återstod av den tredje perioden kvitterade Filip Forsberg till 2–2. Svensken blev samtidigt den första spelaren i Nashvilles historia som gjort mål i fyra raka playoffmatcher.

Subban otursgubbe

Men till seger räckte det inte. 10.25 in i förlängningen spelade Corey Perry in pucken framför mål. Nashvilleförsvaren Subban försökte hindra den från att nå Nate Thompson – men slog i stället in pucken bakom Rinne i eget mål.

Perry antecknades för målet som betydde att Anaheim vann med 3–2. Matchserien med det utjämnad till 2–2 när den nu återvänder till Kalifornien.

Pekka Rinne gjorde totalt 34 räddningar medan Sami Vatanens istid var 23.35. Den finländska backen noterades för 0+1 och +1 i matchens plusminusstatistik.

NHL, konfererensfinal 4/7:

Nashville–Anaheim 2–3 efter förlängning (0–1, 0–1, 2–0, 0–1)
N: Pekka Rinne 34/37 räddningar.
A: Sami Vatanen 0+1.
Serien står 2–2 i segrar.

Diskussion om artikeln