Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svenska piken inför semifinalen: ”Finlands spel inte roligt att kolla på”

Från 2017
Elias Lindholm och Tre Kronor ska försöka luckra upp ett finländskt försvar som höll nollan mot USA.
Bildtext Elias Lindholm och Tre Kronor ska försöka luckra upp ett finländskt försvar som höll nollan mot USA.
Bild: All Over Press

Tre Kronor har tagit sig till semifinal mot Lejonen och de svenska spelarna vet vad som väntar. En tajt finländsk defensiv.
– De spelar inte den mest attraktiva hockeyn, den är inte rolig att kolla på, säger anfallaren Elias Lindholm till Aftonbladet.

Ordkriget är i gång inför lördagens VM-semifinal mellan grannarna. Aftonbladet beskriver mötet mellan Lejonen och Tre Kronor som ”svensk oxfilé-hockey mot finsk blodpuddings-defensiv.” Och tidningen får medhåll av Carolinaforwarden Elias Lindholm.

– Funkar det så visst, då är det bra, men det gynnar inte de kreativa spelarna, säger Lindholm om det finländska spelsättet i VM.

– Vi mötte Finland före turneringen och de spelar inte den mest attraktiva hockeyn, det är inte roligt att kolla på. Men de verkar funka och det känns som de är bäst när de gäller och de har en hel del skicklighet i laget, säger Sebastian Ahos klubbkompis Lindholm som gjort fem mål hittills i VM.

Lejonen vann genrepet

Lejonen slog Tre Kronor senast lagen möttes då Finland vann VM-genrepet i den tjeckiska EHT-turneringen med 3–2 på valborgsmässoafton. En match som Lindholm och svenskarna säger sig ha tagit lärdom av.

– I matchen före VM kändes det som vi gick i samma fälla som USA gjorde i kvarten. Vi måste komma samlade och chippa in lite fler puckar bakom dem, för de ligger i mittzonen och väntar på kontringar, konstaterar Lindholm till Aftonbladet.

Diskussion om artikeln