Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Linus Omark inför VM-semifinalen: Jag har alltid hatat Finland

Från 2017
Linus Omark sitter på avbytarbänken.
Bildtext Linus Omark var en publikfavorit i Helsingfors.
Bild: @Petteri Paalasmaa/All Over Press

Svensken från Övertorneå var älskad av Jokerit-fansen under lagets första KHL-säsong. Ikväll ställs hans Tre Kronor mot Finland. Det är grannlandet nummer ett för mig eftersom jag är uppvuxen precis vid den finska gränsen, sade Omark till Expressen.

Den 30-årige svensken bildade under Jokerits första KHL-säsong en av ligans farligaste kedjor tillsammans med Petr Koukal och Steve Moses. Därefter har det blivit två KHL-säsonger i Salavat Julajev Ufa.

Omark har ett kontrakt med den ryska klubben som sträcker sig över nästa säsong och tränas då av de tidigare Jokerit-lotsarna Erkka Westerlund och Hannu Virta.

Grannlandet nummer ett

Omark gillar Finland-matcherna.

– Det är kul. Det är grannlandet nummer ett för mig eftersom jag är uppvuxen precis vid den finska gränsen. Jag har alltid hatat Finland, sade han till Expressen.

– Det är inget man tänker på under själva matchen. Men jag har alltid haft ett speciellt band till Finland eftersom jag är född vid den finska gränsen, har spelat i Jokerit och känner många i Finland. Det gör det extra kul att vinna mot dem.

Suttit på läktaren

I vårens VM-turnering har Omark fått se sig petad sedan Sverige tog in nya NHL-spelare i Nicklas Bäckström och Oscar Lindberg. Tre Kronor har spelat åtta matcher och Omark har suttit på läktaren i de tre senaste.

Imorgon tar Omarks ishockeysäsong slut.

– Det är bara att köra på. Jag hoppas få spela, men man vet aldrig. Jag ska bara jobba hårt på träningen sen får man se.

Diskussion om artikeln