Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mardrömsbesked för Nashville – förstacentern rörde sig obehindrat efter matchen, opererades därefter akut

Från 2017
Ryan Johansen på isen.
Bildtext Ryan Johansen spelade i torsdags sin sista match för säsongen.
Bild: Steve Roberts/Cal Sport Media/CSM/REX/All Over Press

Nashvilles förstacenter Ryan Johansen skadades i den senaste NHL-matchen och har opererats. En skada i det vänstra låret håller Johansen utanför isen i 2-3 månader. Att även andracentern Mike Fisher skadades i matchen kan bli ödesdigert för laget.

Johansen är poängetta i Nashville Predators med 3+10=13 poäng på 14 slutspelsmatcher. Han har bildat en farlig förstakedja tillsammans med svenskarna Filip Forsberg och Viktor Arvidsson.

I januari 2016 trejdades Johansen från Columbus till Nashville. I Nashville har han inte missat en enda match, utan har funnits i laguppställningen i 152 matcher i rad, skriver nhl.com.

Märklig situation

Johansen tvingades till en akut operation för en skada i det vänstra låret. Enligt tidningen The Tennessean fanns det under matchen inga indikationer på en skada och Johansen skulle efter matchen ha setts gått runt i omklädningsrummet utan problem.

Joe Rexrode skriver att han aldrig har hört att en lårskada skulle kräva en akut operation och betraktar i väntan på mer information situationen som märklig.

Helsvensk förstakedja?

Nu förutspås Nashville få en svensk förstakedja eftersom Calle Järnkrok är en stark kandidat till att ta över som förstacenter. Järnkroks saldo i årets slutspel är 1+1=2 poäng på 13 matcher.

Andracentern Mike Fisher har inte poängmässigt imponerat i slutspelet, men kunde även han vara en kandidat till att ta Johansens plats. Han skadades ändå i Anaheim-matchen efter att ha tacklats av Josh Manson och tvingades därefter utgå. Det är oklart om veteranen kan spela i den femte matchen.

Kevin Fiala lämnar isen på en bår.
Bildtext Kevin Fiala gjorde två mål på fem matcher innan han skadades.
Bild: Keith Gillett/Icon Sportswire/All Over Press

Sedan tidigare saknas även löftet Kevin Fiala, som skadades illa i matchserien mot St. Louis.

Två segrar från final

Förutom Johansen och Fisher är det bara Järnkrok, Colton Sissons och Vernon Fiddler i Nashville-truppen som har axlat centeransvar den här säsongen.

Semifinalserien mot Anaheim Ducks står 2–2 och nästa match spelas natten till söndag. Fyra segrar krävs för en finalplats.