Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lasse Kukkonen bedrövad efter förlusten: ”Drömmen gick i kras”

Från 2017
Lasse Kukkonen
Bildtext Lasse Kukkonen förbannade Finlands andra period.
Bild: Anu Laitila / All Over Press

Lasse Kukkonen försökte inte ens dölja sina känslor efter semifinalförlusten mot Sverige. Finlands lagkapten var mycket nedstämd då han analyserade förlusten. Sverige var bättre, medger han.

Sverige gjorde det avgörande rycket i andra perioden. Finland tog dumma utvisningar och Sverige utnyttjade chanserna i powerplay då man gick från 1–1 till 3–1.

– Vi lyckades inte hålla is i magen i andra perioden. Vi tappade puckar och tog utvisningar. Det avgjorde, säger Lasse Kukkonen.

Lejonen gav inte upp

I tredje perioden lyckades Finland skapa en del press i offensiv zon men inga glödheta målchanser. Kukkonen försäkrar att Lejonen gjorde sitt yttersta ända tills slutsummern ljöd.

– Precis alla tänkte inför slutperioden att det ska vi vända matchen. Det klarade vi inte av. All heder till motståndaren.

– Vi visade ett stort hjärta och vi ville så mycket, men det var inte nog. Sverige var bättre, säger han.

"Det gör alltid ont"

Det var tydligt att Kukkonen hade ett myller av känslor inombords efter matchen. Att förlusten var bitter gick inte att ta miste på.

– Det gör alltid ont då man förlorar sådana här matcher. Sådan är ishockeyn ibland.

Han försäkrade emellertid att laget kommer att resa sig till morgondagens bronsmatch.

– Drömmen gick i kras i dag. Vi har 24 timmar tillsammans kvar med det här laget. Vi har i morgon en chans att påverka vad vi kommer att minnas från den här turneringen.

Diskussion om artikeln