Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Real Madrid säkrade efterlängtade titeln – Ronaldo matchhjälte

Från 2017
Uppdaterad 22.05.2017 08:31.
Sportklipp (på finska): Real Madrid säkrade ligatiteln - Spela upp på Arenan

Real Madrid är ligamästare i Spanien för första gången på fem år. Malaga städades av med 2–0 i sista omgången – efter en uppvisning av megastjärnan Cristiano Ronaldo.

Real Madrid hade allt i egna händer – en poäng räckte för att vinna klubbens 33:e ligatitel. Och någon guldfrossa var det knappast tal om.

Redan efter en och en halv minut sprang Cristiano Ronaldo sig fri på Iscos passning, rundade målvakten och satte 1–0. Karim Benzema dubblade Real Madrids ledning i misstänkt offsideposition och fastställde slutresultatet till 2–0.

Real Madrids förmåga att alltid göra mål har präglat säsongen. 64 matcher i rad, alla turneringar inräknat, var redan rekord och mål i samtliga 38 ligaomgångar är nytt klubbrekord, enligt Opta.

Barcelona nära fiasko

Barcelona vände 0–2-underläge till seger med 4–2 mot Eibar. Lionel Messi gjorde två mål och slutade på 37 totalt i ligan. Det räckte till skytteligaseger.

För Real Madrid återstår en historisk chans att försvara Champions League-titeln – en bedrift inget lag har lyckats med i CL. Milan försvarade titeln i CL-föregångaren Europacupen 1990.

För Barcelona och tränaren Luis Enrique, som lämnar efter säsongen, återstår en sista chans på en titel i cupfinalen mot Alavés.

Atlético Madrid sade adjö till Vicente Calderon – klubbens hemmaplan i 51 år – med att besegra Athletic Bilbao med 3–1. Klubbikonen Fernando Torres gjorde två av målen.

Text: FNB-TT

Diskussion om artikeln