Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wenger skyller på fientlig miljö efter CL-missen – ”Men min professionalitet är det inget fel på”

Från 2017
Arsene Wenger gestikulerar vilt under Premier League-match.
Bildtext Arsene Wengers framtid i Arsenal är oviss.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

För den första gången på 20 år tvingas Arsenal att nöja sig med spel i Europa League istället för Champions League. Frustrerande, men förståeligt, menar den risade lotsen Arsene Wenger.

Fransmannen sparade inte på orden efter den sista Premier League-omgången, då det stod klart att Liverpool knep den sista Champions League-platsen genom att placera sig fyra i tabellen. Enligt Wenger kan anhängarna delvis skylla sig själva för att det inte gick vägen för ”Gunners”.

– Sedan januari har arbetsmiljön vari väldigt fientlig – på grund av olika orsaker, säger Wenger enligt BBC.

– Vissa faktorer vet ni om och det är väldigt svårt för spelarna att prestera på topp under en sådan press, och andra faktorer kan vi snacka mera om en annan dag, säger Wenger kryptiskt.

"Katastrofalt dålig atmosfär"

Kritiken mot Wenger har varit stenhård såväl i brittisk media som bland Arsenal-anhängarna. Senast under Premier League-avslutningen möttes tränaren av både hyllande och hatande plakat på läktarna.

– Atmosfären har varit katastrofalt dålig. Det har varit svårt, men ni kan aldrig ifrågasätta min professionalitet, tillägger Wenger.

Wenger har lotsat Arsenal sedan 1996 och det nuvarande kontraktet löper ut i sommar. Huruvida 67-åringen stannar i klubben är ännu oklart och enligt Wenger själv ska parterna börja förhandla först efter finalen i FA-cupen – dit klubben nu riktat all sin fokus.

– Alla måste förbereda sig för finalen. Att vi missade Champions League är ett faktum. Det är inte något vi kan göra åt den saken, säger Wenger.

Diskussion om artikeln