Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Bruno Mars fick Helsingfors att gunga

Från 2017
Uppdaterad 23.05.2017 09:46.
Bruno Mars på scenen med gitarr och solglasögon.
Bild: Paul Bergen / EPA / All Over Press

Det Bruno Mars säljer, det köper publiken. En fullsatt arena dansar lyckligt med från början till slut då världsstjärnan är i stan.

Då jag en måndag i maj går för att se Bruno Mars underhålla det finska folket är det med höga förväntningar. Min hittills största konsertupplevelse står nämligen just denna kille från Hawaii för, året var då 2013 och platsen Globen. Han gör ingen besviken i Helsingfors 2017.

Underhållning på högsta nivå

Då världsturnén 24K Magic World Tour når Finland är det en tajt, färgsprakande helhet bestående av 1,5 timmar musikalisk perfektion som det bjuds på. Imponerande scenografi i kombination med en bländande ljusshow, kryddad med pyrotekniska effekter ger känslan av att man nu minsann får se hur det görs i den stora världen.

Bruno Mars bjuder på hisnande röstakrobatik och högklassiga dansinsatser. Han är odiskutabelt en underhållare ut i fingerspetsarna, multiinstrumentalist och scenkonstnär av rang. Den enda missen i Helsingfors är det grötiga soundet som ofta dränker sången.

Gammalt och nytt

Nya albumet 24K Magic får en hel del plats under första halvan av spelningen. De nya låtarna med sitt suggestiva budskap och långsammare, förföriska tempo får även den mest tillbakahållna konsertbesökare att mjukna och dansa med. Trots det är det ändå de största fullträffarna från tidigare album som får publiken att släppa loss.

Andra halvan blir således en träffsäker hitkavalkad bestående av bl.a. Locked out of heaven, Just the way you are, When I was your man och givetvis Uptown funk som får taket på den slutsålda arenan att lyfta.

Bruno Mars på Helsingforsarenan.
Bildtext Bruno Mars & The Hooligans imponerade på den slutsålda konserten i Helsingfors.
Bild: Yle / Hannah Norrena

Nio stjärnor på scen

Det som är utmärkande för Bruno Mars´ konserter förutom hans eget fenomenala artisteri är den mångsidiga insats som hans åtta man starka band The Hooligans står för.

De är inte enbart löjligt skickliga musiker utan fungerar även som bakgrundsdansare, showmän och publikflörtare i största allmänhet. Varenda cell på scenen är hundraprocentigt med genom hela konserten och tillsammans virar de den hänförda publiken runt sina lillfinger.

Då jag lämnar arenan och går ut i den ljumma försommarkvällen med avslutningskonfettin i håret kan jag inget annat än le och konstatera att Bruno Mars ännu en gång bevisat att han är en av de största popstjärnorna i modern tid.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln