Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

"Mitt hjärta brister" - artister och världsledare reagerar på attacken

Från 2017
Uppdaterad 23.05.2017 09:47.
Polis på plats utanför arenan i manchester.
Bildtext Polis på plats i soluppgången utanför arenan i Manchester.
Bild: AFP / Lehtikuva

Reaktioner från omvärlden har strömmat in efter attacken i Manchester. Vi har samlat en del av dem.

Attacken har väckt många reaktioner i musikvärlden.

- Mitt hjärta brister för familjerna. Mitt hjärta brister för Ari. Mitt hjärta brister för tillståndet världen befinner sig i, skrev artisten Katy Perry på Twitter.

- Mina tankar, böner och tårar går till alla dem som har drabbats av Manchester-tragedin ikväll. Jag skickar er all kärlek, skrev artisten Taylor Swift.

- Inga ord kan beskriva hur jag känner kring det som har skett i Manchester. Jag vill inte tro på att världen vi lever i kan vara så grym, skrev Bruno mars på Twitter.

Efter attacken skickade Ariana Grandes representanter ett presseddelande där de fördömde det skedda och bekräftade att stjärnan klarade sig oskadd.

Några timmar senare skrev Grande själv ett inlägg på Twitter.

- Krossad. Från djupet av mitt hjärta, jag är så ledsen. Jag finner inga ord, skrev Grande på Twitter.

Politiker tar paus i valkampanjer

De flesta politiska partier i Storbritannien har meddelat att det kommer att ta paus i kampanjandet inför parlamentsvalet med anledning av attacken.

Många partiledare har uttalat sig om händelsen via Twitter.

- Fruktansvärd händelse i Manchester. Mina tankar är med alla drabbade och vår fantastiska räddningstjänst, skriver Labour-ledaren Jeremy Corbyn.

Skottlands försteminister Nicola Sturgeon kommenterar också händelsen.

- Förkrossande nyheter från Manchester. Mina tankar går till alla dem som har förlorat någon kär eller skadats i den här barbariska attacken, skriver Sturgeon.

- Jag känner med alla de familjer som har förlorat sina kära, jag beundrar våra modiga räddningstjänster. En hemsk natt för vår fantastiska stad, skrev borgmästaren Andy Burnman

Omvärlden fördömmer

Reaktioner har under natten också strömmat in från olika världsledare.

- Kanadensarna är chockade över nyheten om den förskräckliga attacken i Manchester. Var snälla och håll offren och deras familjer i era tankar, skrev Kanadas premiärminister Justin Trudeau.

I Australien höll parlamentet en tyst minut för offren i morse.

- Parlamentet i Australien tar en tyst minut för att hedra offren efter terrorattacken i Manchester, skrev presschefen Andrew Meares på Twitter.

Också Indiens premiärminister Naendra Modi uttryckte sin sorg på Twitter.

- Plågad av attacken i Manchester. Vi fördömer den starkt. Våra tankar går till de dödas familjer och vi ber för de skadade, skrev Modi.

Vanliga människor ställer upp

Clare Freeman, som arbetar för BBC:s lokalradio i Manchester, var i centrum av staden efter attacken.

- Träffade en fyrapersonersfamilj, där båda föräldrarna var sjukskötare. Pappans ansiktsuttryck sade allt. Han kunde inte tala. Hans fru sade att han försökte återuppliva offren, skriver Freeman på Twitter.

Många användare på Twitter har uppmanat människor att donera blod.

- Jag bor centrala Manchester och kommer att donera blod genast på morgonen. Du kan göra samma sak på de här ställena, skrev Tom Crossland på Twitter.

Diskussion om artikeln