Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dynamo tackar nej till handbollsligan – glädjebesked för Piffen

Från 2017
Uppdaterad 23.05.2017 11:27.
PIF:s Samuel Leandersson skjuter skott mot mål.
Bildtext HIK och Piffen kommer att mötas också i herrarnas FM-liga.
Bild: Yle/ Patric Westerlund

Det står nu klart att det spelar tio lag i herrarnas FM-liga och nio lag i damernas FM-serie. Nykomlingarna stavas HC HIK på herrsidan och Kyrkslätt IF i damserien – samtidigt som Pargas IF fick behålla sin serieplats.

Handbollsförbundet meddelade om ligalicenserna på tisdag. Förbundet säger i ett pressmeddelande att samtliga lag som ansökte om ligalicens fick tummen upp.

I herrligan är det HC HIK som tar klivet upp från division 1. HIK förlorade i kvalet mot HK Pötsi, men det stod klart redan då att old boys-laget inte skulle ansöka om en plats i ligan.

Piffen kvar trots allt

Pargas IF får däremot tacka Dynamo Riihimäki för sin plats i handbollsligan. Dynamo valde att inte ansöka om en plats, och den tionde licensen går istället till Piffen, som placerade sig sist i handbollsligan den gångna säsongen.

– Man är ju förstås glad, men vi har ordnat mycket jobb åt oss, säger handbollssektionens ordförande Jan "Bambu" Eriksson, som intervjuades i Vega Åbolands sändning strax efter beskedet.

– Vi var förberedda på att spela i ligan. Vi håller på med lagbygget som bäst. Det handlar om förstärkningar både på tränar- och spelarsidan. Men vi satsar på våra egna juniorer, vi vill spela i ligan med våra egna produkter, fortsätter han.

Kyrkslätt IF, som placerade sig tvåa i damernas division 2 i fjol, fick också undantagslov av förbundet att ansöka om en ligalicens – och får förbereda sig för spel i FM-serien.

Herrarnas FM-liga 2017-18

Atlas Vanda
BK-46, Karis
Cocks, Riihimäki
Dicken, Helsingfors
GrIFK, Grankulla
HC HIK, Hangö
HIFK, Helsingfors
PIF, Pargas
SIF, Sjundeå
ÅIFK, Åbo

Damernas FM-serie 2017-18

Atlas, Vanda
BK-46, Karis
Dicken, Helsingfors
GrIFK, Grankulla
HIFK, Helsingfors
KyIF, Kyrkslätt
SIF, Sjundeå
Sparta, Helsingfors
ÅIFK, Åbo

Artikeln uppdaterades kl. 11.27 med kommentarer från PIF.

Diskussion om artikeln