Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Desperata föräldrar efterlyser sina barn på sociala medier

Från 2017
Uppdaterad 23.05.2017 16:19.
Polisen talar med personer som var närvarande under attacken.
Bild: AFP / Lehtikuva

Många föräldrar söker fortfarande efter sina barn som var vid arenan när bomben smällde. 22 personer dödades och omkring 60 skadades i explosionen, bland dem många barn.

Föräldrar har efterlyst sina barn på sociala medier under hashtaggen #MissingInManchester.

De skadade och döda har förts till åtta olika sjukhus och många anhöriga har fortfarande inte kommit i kontakt med sina nära. Många tappade sina mobiltelefoner i tumultet och kunde inte ta sig hem eftersom kollektivtrafiken stannade.

En av dem som är försvunne är Olivia Campbell, som var på konserten tillsammans med sin kompis Adam.

Campbells mamma Charlotte säger till CNN att hon inte ha hört något från dottern sedan konserten började.

Lokal hjälte samlade ihop barn

48-åriga Paula Robinson berättar för nyhetsbyrån Reuters att hon var vid tågstationen nära arenan när explosionen inträffade. Hon såg mängder av panikslagna barn och tonåringar komma springade och beslöt sig för att hjälpa.

Robinson lyckades samla ihop omkring 50 barn och unga och tog dem till ett närliggande hotell. Robinson delade sitt telefonnummer på olika sociala medier och uppmanade föräldrar att komma och se om saknade barn fanns på hotellet.

– Telefonen har inte slutat ringa. Föräldrar sprang runt i panik och letade efter sina barn. Det var hur många som helst på hotellet, säger Paula Robinson till Reuters.

Många andra hotell öppnade också sina dörrar för ensamma barn och unga. Under morgonen fanns det fortfarande barn kvar på en del hotell och frivilliga försökte sprida budet.

Många vanliga Manchesterbor erbjöd också skjuts, sovplats och mat åt människor som inte kunde ta sig hem under hashtaggen #RoomforManchester.

Kaos utbröt efter attacken - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln