Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Urheilulehtis saga all – redaktionen ingår inte i affären när Sanoma köper världens näst äldsta sporttidning

Från 2017
Uppdaterad 24.05.2017 10:14.
Urheilulehti-tidning.
Bildtext Urheilulehti skrev i maj om ishockeylandslaget.
Bild: Lehtikuva / Aku Häyrynen

Mediakoncernen Sanoma köper tidningen Urheilulehti av A-lehdet. Urheilusanomat och Urheilulehti slås samman, men Urheilulehtis 15-mannaredaktion ingår inte i dealen.

Urheilulehti utkommer i sin nuvarande form fram till slutet av juni. Därefter slås tidningarna samman. Enligt Ilta-Sanomat är det fortfarande oklart vilket namn Sanoma-tidningen därefter kommer att ha.

"Det var det"

Att Urheilulehtis personal inte flyttar till Sanoma-huset står dock klart. Ilta-Sanomats Tapio Sadeoja bekräftar att det är Ilta-Sanomats och Urheilusanomats nuvarande redaktioner som ska producera innehållet.

– Jag fortsätter inte som Urheilulehtis chefredaktör och vår nuvarande redaktion fortsätter inte heller efter den 22 juni. Det var det för den här redaktionen, skrev Jukka Rönkä på Twitter.

"Sanomats show i fortsättningen"

Redaktionschefen Jari Kupila får också leta efter nya utmaningar.

– Jag fortsätter inte att jobba för Urheilulehti och redaktionen ingår inte i affären. Sanomats show i fortsättningen, skrev Kupila på Twitter.

Enligt Rönkä har Urheilulehtis redaktion sysselsatt 15 personer.

Urheilulehti har getts ut sedan år 1898 och är världens näst äldsta sporttidning. Förstaplatsen innehas av italienska Gazzetta dello Sport, som har utkommit sedan år 1896.

Diskussion om artikeln