Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VM-backen Lajunen lämnar Helsingfors för Moskva

Från 2017
Uppdaterad 24.05.2017 13:13.
Ville Lajunen på isen under en landslagsträning
Bildtext Ville Lajunen på isen under en landslagsträning.
Bild: All Over Press / Emil Hansson

Ville Lajunen som under de tre senaste säsongerna har burit Jokerit-tröjan byter klubb. Spartak Moskva meddelar att klubben är överens om ett ettårskontrakt med VM-backen. Jokerit meddelar i sin tur att klubben har rivit kontraktet med Joey Hishon. Hishon spekuleras vara på väg till Luleå som överväger att bryta Julius Junttilas kontrakt.

Lajunen är hockeyfostrad i Esbo och har i FM-ligan endast representerat Blues där han vann två FM-silver. Våren 2012 spelade Lajunen för Metallurg Magnitogorsk och säsongerna 2012–2014 för SHL-klubben Färjestad.

Den 29-årige backen har spelat för Jokerit under klubbens samtliga tre KHL-säsonger. Förra säsongen noterades Lajunen för 10+6=16 poäng på 53 matcher.

I landslaget har Lajunen spelat två VM-turneringar, 2014 och 2017. 2014 vann Lajunen VM-silver, medan han i vårens mästerskap fick nöja sig med en fjärdeplacering.

Jokerit meddelade i måndags att Sami Lepistö förstärker lagets backbesättning. Sedan tidigare är också backen Mike Lundin klar för Helsingforsklubben.

Även Hishon lämnar Jokerit

Jokerit meddelar att anfallsspelaren Joey Hishon inte fortsätter i laget. Hishon tecknade förra sommaren ett tvåårskontrakt i klubben. Kanadensaren gjorde endast 3+6=9 poäng på 48 matcher.

NSD spekulerar i att Hishon är nära ett kontrakt med Luleå.

Luleå är en populär klubb bland forna Jokerit-spelare. Sedan tidigare har Johan Harju, Daine Todd och Tim Kennedy bytt KHL-ishockey i Helsingfors mot SHL-ishockey i Luleå.

Tidningen skriver också att Luleå överväger att bryta med finländaren Julius Junttila som gjorde sin första säsong i klubben.

Diskussion om artikeln