Underrättelsebilder från Manchester läckte ut - britterna rasande, slutar dela info med USA
Självmordsbombarens namn och fotografier från brottsplatsen i Manchester har läckt ut till amerikanska medier. Britterna slutar dela info med amerikanska underrättelsetjänsten och premiärminister Theresa May vill konfrontera president Donald Trump.
Britterna blev djup förargade när de såg sina hemliga fotografier från polisundersökningen publicerade i den amerikanska tidningen New York Times.
Storbritanniens premiärminister Theresa May kommer att konfrontera USA:s president Donald Trump angående läckorna under torsdagen. Trump deltar i ett Natomöte i Bryssel och May kommer att träffa honom där.
- Jag kommer att tydliggöra för Trump att underrättelseinformation som delas mellan våra länder måste skyddas, sade May innan hon reste till Bryssel.
Storbritannien kommer - åtminstone tillfälligt - sluta att dela med sig av underrättelseinformation till amerikanerna om bombdådet i Manchester.
Den senaste tiden har en serie läckor kastat en lång skugga över Storbritanniens och USA:s långvariga underrättelsesamarbete.
Den brittiska inrikesministern Amber Rudd säger sig vara säker på att läckorna om Manchester-dådet till amerikanska medier kommer att upphöra. Det uppgav BBC-reportern Vicki Young på Twitter, efter att hon intervjuat Rudd.
Också bombarens namn läckte ut
Britterna var redan irriterade i tisdags då namnet på bombaren Salman Abedi hade läckt ut till amerikansk media. Det skedde bara timmar efter attacken som dödade 22 barn och vuxna och skadade 64.
- Storbritanniens polis har sagt mycket tydligt att de vill bestämma vilken information som publiceras för att skydda utredningen, sade Storbritanniens inrikesminister Amber Rudd i tisdags enligt Reuters.
- Vi har redan sagt tydligt till våra vänner att det här inte får hända mer, sade Rudd.
Bilder på blå ryggsäck och möjlig detonator
När New York Times publicerade fotografierna från brottsscenen var måttet rågat för Storbritannien.
Några av fotografierna föreställer resterna av en blå ryggsäck som bomben kan ha legat i.
En del visar små metallbitar och skruvar som misstänks ha ingått i bomben, också en möjlig detonator och ett smält 12-voltsbatteri finns på bild.
Läckor försvårar utredningen
De brittiska myndigheterna säger att de detaljerade fotografierna försvårar utredningen där åtta personer är gripna misstänkta för delaktighet i måndagens terrordåd.
Läckor försvagar också offrens och de anhörigas förtroende för polisen.
En talesperson för den brittiska antiterrorpolisen sade att utredarna har litat på sina samarbetspartners världen över.
- När förtroendet är brutet underminerar det relationerna och vår utredning, sade talesmannen.