Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Woods skyndar långsamt: ”Jag vill spela professionell golf igen”

Från 2017
Tiger Woods var en av de amerikanska lagkaptenerna i höstens Ryder Cup.
Bildtext Tiger Woods.
Bild: All Over Press

Tiger Woods håller som bäst på att återhämta sig efter sin fjärde ryggoperation. Woods beskriver operationen som lyckad och jobbar nu långsamt för att ta sig tillbaka.

Tiger Woods har haft stora problem med ryggen under de senaste åren. I december gjorde han comeback efter en paus på 15 månader men i februari tvingades han till en ny tävlingspaus.

Ryggen hade då börjat krångla igen och i april genomgick han en ny ryggoperation – den fjärde i karriären.

– Det är lite mer än en månad sedan operationen och jag har inte känt mig så här bra på flera år, skriver Woods på sin webbplats.

Vill tillbaka

Woods skriver att operationen var lyckad och att han nu kommer att skynda långsamt. Det lär dröja ett bra tag innan han är tillbaka på golfbanan.

– Just nu är rehabiliteringen i fokus och jag gör det som läkarna säger. Det kommer att ta ytterligare två och en halv till tre månader innan jag kan vrida mig ordentligt, skriver han.

Woods är också tydlig med sina tankar om framtiden. Han vill tillbaka till den absoluta toppen.

– Den långsiktiga prognosen är positiv. Jag vill samtidigt vara tydlig med att jag vill spela professionell golf igen, skriver han.

Tiger Woods har vunnit 79 titlar på PGA-touren men den senaste har snart fyra år på nacken. Han har också vunnit 14 majors.

Diskussion om artikeln