Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Nytt bombhot i Manchester var falskt alarm

Från 2017
Uppdaterad 25.05.2017 13:54.
Beväpnad polis patrullerade centrum av Manchester på tisdagen. 24.5.2017.
Bildtext Beväpnad polis patrullerade centrum av Manchester på tisdagen.
Bild: EPA/ANDY RAIN

Det falska larmet kom från en skolbyggnad som inhyser ett college i Hulme i Manchester. Polisen säger nu att platsen är trygg.

En militär- och polisoperation pågick i Manchester efter klockan ett på torsdag eftermiddag.

Polisens bombgrupp anlände till skolbyggnaden i Hulme och undersökte ett misstänkt paket som inte visade sig vara till någon fara, uppger polisen enligt nyhetsbyrån Reuters.

Larmet drog igång en militär- och polisoperation i Manchester och allmänheten uppmanades att undvika området där fler campus och utbildningsinstanser är belägna. Polisen hade också stängt av fler gator.

Nu har säkerhetsspärrarna avlägsnats.

May: Hotnivån fortsättningsvis hög

På måndagskvällen skakades Manchester av ett terrordåd som dödade 22 barn och vuxna och skadade över 60 personer.

Storbritanniens premiärminister Theresa May säger att hotnivån i Storbritannien fortsättningsvis är hög och att allmänheten ska vara på sin vakt.

Polisen sade först att larmet kom från förorten Trafford men korrigerade sedan och meddelade att larmet kom från Hulme, ett område söder om Manchesters centrum.


Den här artikeln publicerades strax efter klockan 13 den 25 maj 2017 och har innehållit en direktrapportering av bombhotet i Manchester. Vi slutar uppdatera artikeln strax före klockan 14 eftersom bombhotet visade sig vara falskt alarm.

Källor: AP, BBC, Reuters

Diskussion om artikeln