Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Linda Sällströms grymma uppvisning – tre mål på nio minuter i Damallsvenskan

Från 2017
Linda Sällström.
Bildtext Linda Sällström är också en bekant syn i landslaget.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Den finska landslagsanfallaren Linda Sällström stod för en jättebragd då hennes Vittsjö knockade Djurgården i Damallsvenskan. Det var på tiden, säger Sällström efter sitt första hattrick i den svenska toppligan.

Tio säsonger har Sällström spelat i den svenska damligan i fotboll, men anfallaren har aldrig klarat av att smälla in tre mål under en och samma match. Före torsdagen.

Sällström stod för en regelrätt hattrick då hon pangade in 1-0, 2-0 och 3-0 under loppet av blott nio minuter för Vittsjö då Djurgården till slut föll med 4-1.

– Det var en riktigt bra dag på jobbet idag. Jag känner mig fysiskt i väldigt bra form. Det ger självförtroende och när man gör mål så ger det självklart också självförtroende. Just nu är jag inne i ett bra flyt, säger Linda Sällström till SVT Sport efter uppvisningen.

Trippelsalvan för Sällström upp i delad skytteligaledning tillsammans med Tabitha Chawinga. Bägge två har stått för nio mål på sju matcher under den pågående allsvenska säsongen.

Se målen på SVT Sports sidor här!

"Tre korsband på tre år är maximal otur"

Att efter många knäskador ha fått spela frisk har en stor betydelse, säger Sällström för Sportbladet.

– Jag har gjort en bra försäsong och är i väldigt bra form. Tre korsband på tre år är maximal otur så det är skönt att ha lämnat det bakom mig.

– Den tredje gången tänkte jag ”varför ska jag fortsätta – det funkar ju inte!”. Vad jag än gjorde blev jag korsbandsskadad. Men sedan bestämde jag mig för att sköta min rehab och se hur jag kände. När jag väl kom igång tänkte jag tvärtom. Varför skulle jag sluta? Nu är jag glad att jag fortsatte, berättar Sällström.

Sällström vill ändå inte ta ut skytteligasegern i förväg.

– Det kan hända att det var sista målen jag gjorde för i år. Man vet inte. Men jag hoppas inte det.

– Jag är i ett väldigt bra flow, allt går in. Det är en väldigt härlig känsla jag får passa på att njuta av, för det här kan försvinna väldigt fort, säger Sällström till tidningen.

Diskussion om artikeln