Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Poddfredag: Att älska småstadslivet eller att längta bort

Från 2017
Uppdaterad 30.05.2017 11:50.
Kungsgatan i Ekenäs.
Bild: Yle/Minna Almark

Småstadslivet har sina fördelar och nackdelar. Det finns de som känner sig kvävda i all småskalighet och de som bara njuter av den. Småstadslivet är tema i veckans avsnitt av Dynamiska Duon.

Silje Werner och Janet Lindroos som också kallar sig den dynamiska duon konstaterar att deras förhållningssätt till småstadslivet skiljer sig väldigt mycket från varandra.

Den ena åker ut till stugan för att komma bort medan den andra åker till Paris.

Spela upp på Soundcloud.

Podden Hemohes tycker till om utländska spelare i handbollens FM-liga. De utgår i sitt snack från BK46:s handbollsstyrelses ordförande Björn Siggbergs förslag om att begränsa antalet utländska spelare.

Vad ligger egentligen bakom det här förslaget som kom några dagar efter att BK-46 förlorade den sista finalmatchen mot Cocks från Riihimäki. Killarna Lucas Dahlström, Simon Karlsson och Niklas Evers i podden Hemohes har svaret.
Spela upp på Soundcloud.

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Poddfredag är också ett exempel på hur vi gör det. Har du själv någon podd eller kan du tipsa om en podd med västnyländskt innehåll som vi kunde lyfta fram på det här sättet? Skriv då gärna en rad till vastnyland(a)yle.fi – beskriv podden så tar vi kontakt.

Diskussion om artikeln