Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Man Citys jätteaffär i hamn – Silva klar för storklubben

Från 2017
Uppdaterad 26.05.2017 21:10.
Bernardo Silva.
Bildtext Bernardo Silva gjorde en utmärkt säsong i Monaco.
Bild: imago/PanoramiC/ All Over Press

Pep Guardiola har börjat rusta för nästa säsong. Efter samstämmiga medieuppgifter bekräftar Manchester City nu att Bernardo Silva blir Manchester Citys första stora sommarvärvning.

Knappt har Premier League-säsongen gått i mål förrän de stora transfernyheterna börjar ticka in. Den första jätteaffären involverar Manchester City.

Flera engelska medier skrev under dagens lopp att Bernardo Silva är på plats i Manchester för att krita på för den engelska storklubben. Enligt lokaltidningen Manchester Evening News ska han ha kommit till England i torsdags för att slutföra transfern.

Tidningen skriver att det handlar om ett femårskontrakt och prislappen ska ligga på runt 50 miljoner euro. I kväll bekräftade City också att transfern är i hamn på sin webbplats.

– Nu är jag klar för en av världens bästa klubbar. Jag ser fram emot att hjälpa City att nå målen och när man får chansen att bli tränad av Pep Guardiola tackar man inte nej, säger Silva.

Fyra spelare har fått kalla handen

Den gångna säsongen gjorde Silva ett stort avtryck i Monacos succé. Han spelade 37 ligamatcher när klubben tog hem Ligue 1 och var en viktig pusselbit när Monaco tog sig till semifinal i Champions League. Tjugotvååringen, som också har jagats av Manchester United, har spelat femton landskamper för Portugal.

Manchester Citys gångna säsong var däremot blek. Laget fick respass mot just Monaco i Champions League och var aldrig nära ligatiteln i England trots en jättesatsning förra sommaren.

Redan nu har Pep Guardiola också gett kalla handen åt en kvartett spelare. Jesús Navas, Gaël Clichy, Willy Caballero och Bacary Sagna kommer inte att fortsätta i City, som väntas storstäda i truppen i sommar.