Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Arsenal historiskt i FA-cupen – Ramsey sänkte Chelsea

Från 2017
Aaron Ramsey.
Bildtext Aaron Ramsey frälste hela Arsenal med sitt nickmål.
Bild: imago/Uk Sports Pics Ltd/ All Over Press

Det blev dramatiskt, men Arsenal avslutade säsongen på bästa sätt. Efter finalsegern mot Chelsea är klubben bäst genom tiderna i FA-cupen.

Uppladdningen till kvällens FA-cupfinal var tudelad. Dels ramades mötet mellan Arsenal och Chelsea in av bombdådet mot Manchester i början av veckan, dels av frågetecknen runt Arsène Wenger.

Var FA-cupfinalen Wengers sista insats som tränare för Arsenal?

Det är fortfarande oklart. Men om det var så, fick Wenger bästa tänkbara slutpunkt på drygt två decennier i Londonklubben.

Tredje cuptiteln på fyra år

I en minst sagt händelserik final vann Arsenal till slut med 2–1. Samtidigt skrev Gunners historia.

Inför finalen stod Arsenal och Manchester United på tolv titlar var i den anrika turneringen. Nu är Arsenal ensam herre på täppan.

Det var Aaron Ramsey som blev den store matchvinnaren på Wembley. Minuter efter att Diego Costa hade kvitterat för Chelsea, som var decimerat efter att Victor Moses fått två gula kort, hängde Ramsey in segermålet.

Den walesiske mittfältaren var pigg rakt igenom och fick kröna finalinsatsen med att nicka in segermålet med ungefär tio minuter till full tid.

Finalsegern är Arsenals tredje på fyra säsonger i FA-cupen. Det är samtidigt Wengers sjunde FA-cuptitel under sina år i Gunners.

Resultat:

Arsenal–Chelsea 2–1 (1–0)
Mål: 1–0 Alexis Sanchez, 1–1 Diego Costa, 2–1 Aaron Ramsey.

Diskussion om artikeln