Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Revanschsugen Alexandersson vann jaktstarten – Portin avbröt herrarnas tävling

Från 2017
Uppdaterad 28.05.2017 16:53.
Tove Alexandersson, VM 2013
Bildtext Tove Alexandersson var starkast i jaktstarten.
Bild: EPA / All Over Press

Det blev Tove Alexandersson som knep segern i damernas jaktstart i världscupen i orientering i Lojo. På herrsidan gick segern till norrmannen Magne Daehli medan Fredric Portin avbröt tävlingen.

Lördagens medeldistans gick åt skogen för världsettan Tove Alexandersson och det gjorde att hon hade en och en halv minut upp till täten inför dagens jaktstart.

Maja Alm och Helena Jansson gick ut i ledning men halvvägs in i tävlingen bommade de stort och bjöd in Alexandersson i segerkampen.

Alexndersson tackade och vann till slut med 27 sekunder före Jansson.

– Jag var väldigt besviken efter den stora missen igår, så jag var väldigt revanschsugen. Jag har laddat länge för de här tävlingarna, sa Alexandersson till Yle.

Venla Harju fanns länge med i kampen om en placering bland de fyra bästa men fick till slut ge sig och slutade på sjunde plats. Hon blev ändå bästa finländska i tävlingen.

Portin avbröt

I herrarnas tävling gick segern till Magne Daehli från Norge. Han gjorde en riktigt stark insats och steg från 16:e vid start till etta i mål.

William Lind från Sverige slutade tvåa och landsmannen Emil Svensk trea.

Olli Ojanaho var bästa finländare på tolfte plats medan Otto Simosas gick i mål som 19:e man.

Fredric Portin valde att avbryta tävlingen.

– Kroppen svarade inte alls idag. Jag har tävlat mycket den senaste tiden och skulle jag ha genomfört tävlingen idag skulle återhämtningen ha blivit lång. Jag fattade det här beslutet med tanke på VM, sa Portin

Samtliga resultat från dagens jaktstarter hittar ni här.