Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Trots bästa poängsnittet – Borussia Dortmund sparkar tränaren

Från 2017
Uppdaterad 30.05.2017 15:25.
Thomas Tuchel efter cupsegern, maj 2017.
Bildtext Thomas Tuchel avslutade sejouren i Dortmund med klubbens första cuptitel på fem år.
Bild: Rex Features Ltd 2012 / All Over Press

Thomas Tuchel har avskedats från posten som Borussia Dortmunds chefstränare. Orsakerna är inte sportsliga, utan en konflikt med klubbledningen.

Thomas Tuchel, 43, har det bästa poängsnittet (2,09) i Borussia Dortmunds tränarhistoria, men får nu sparken efter två säsonger vid den tyska storklubbens roder.

Den sista matchen blev cupfinalsegern över Lukas Hradeckys Eintracht Frankfurt i lördags. Före det slutade Dortmund trea i Bundesliga och tog sig till kvartsfinal i Champions League den gångna säsongen.

Orsaken till beslutet är en spricka mellan Tuchel och klubbledningen, i första hand ordförande Hans-Joachim Watzke och sportchef Michael Zorc.

Osämjan uppdagades i samband med svenske supertalangen Alexander Isaks värvning från AIK i januari, som gjordes utan Tuchels godkännande.

Nu leder dispyterna enligt flera tyska källor till att parterna går skilda vägar, även om klubben meddelar att avskedet "inte på något sätt beror på en konflikt mellan två personer".

– Vi tackar Thomas Tuchel och hans tränarstab för det sportsligt framgångsrika arbetet och höjdpunkten på det, lördagens cupfinalseger mot Eintracht Frankfurt i Berlin, skriver klubben.

Källor: FNB - ATP

Diskussion om artikeln