Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tiger Woods sov bakom ratten med bilen igång – polisen väckte golfstjärnan

Från 2017
Löpsedlar efter Tiger Woods rattfylleri, våren 2017.
Bildtext Fallet Woods har diskuterats mycket i USA det senaste dygnet.
Bild: Levine-Roberts / All Over Press

Golfens före detta världsetta Tiger Woods bestrider att han kört alkoholpåverkad. Woods greps för att ha kört bil påverkad i Jupiter i delstaten Florida och åtal väntar. Enligt polisen satt han och sov bakom ratten med säkerhetsbältet fastspänt nära sitt hem.

– Woods sov bakom ratten och väcktes. Fordonet var igång och bromsljusen lyste, liksom högerblinkern, säger polisen som ingrep enligt en rapport som USA Today tagit del av.

Woods prat ska dessutom ha varit väldigt sluddrigt, han hade svårt att röra sig, och misslyckades utföra nykterhetstest som att gå i en rak linje och stå på ett ben.

Blåstestet, som gjordes i samband med ingripandet vid tretiden på måndagsmorgonen, visade ändå att han inte hade alkohol i blodet.

Överraskande reaktion

I ett pressmeddelande beklagar Woods det skedda och intygar att han inte var berusad, utan att det handlade om en överraskande reaktion på de läkemedel han tar.

– Det handlade om en överraskande reaktion på receptbelagda mediciner. Jag insåg inte att kombinationen av läkemedel påverkat mig så kraftigt.

Woods, som vunnit 14 majorturneringar, har haft ryggbesvär de senaste åren. I april genomgick han sin tredje ryggoperation inom tre år men är fortfarande fast besluten att fortsätta sin golfkarriär.

Källor: FNB - AFP

Diskussion om artikeln