Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Senaten kallar Trumps personliga advokat som vittne i Rysslandsutredningen

Från 2017
Uppdaterad 30.05.2017 23:40.
Michael cohen, Trumps personliga advokat
Bildtext Michael Cohen
Bild: EPA/JOHN TAGGAR

Den amerikanska senatens underrättelsekommitté har kallat president Donald Trumps personliga advokat som vittne i sin utredning om Trumpkampanjens kontakter med Ryssland.

Tidigare under tisdagen berättade advokaten Michael Cohen i en intervju för ABC News att både representanthusets och senatens underrättelsekommittéer hade bett honom lämna över uppgifter och vittna om sina kontakter till Ryssland. Cohen sade ändå att han hade vägrat eftersom begäran var dåligt formulerad.

Det här fick senatens underrättelsekommitté att ta till hårdare tag, och kommittén har nu kallat Cohen som vittne.

Också Kushner under lupp

Advokaten Michael Cohen är en av Donald Trumps närmaste män. Han var tidigare advokat för Trump Organization, men efter presidentvalet blev han Trumps personliga advokat.

ABC citerar personer inom den innersta kretsen som liknat Cohen vid en pitbullterrier, som går till attack mot alla som kritiserar presidenten.

De senaste dagarna har amerikanska medier främst koncentrerat sig på Trumps svärson Jared Kushners roll i de misstänkta kontakterna med Ryssland.

FBI lär ska ha ögonen på Kushner, som misstänks ha försökt upprätta en dold linje till Moskva via ryska sändebud i Washington under ett möte i december.

Källor: AP, ABC, BBC

Diskussion om artikeln