Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wenger stannar i Arsenal: "Ambitionen är att vinna ligan"

Från 2017
Uppdaterad 01.06.2017 09:42.
Arsène Wenger.
Bildtext De här scenerna får vi fortsätta att se. Arsène Wenger lämnar inte Arsenal.
Bild: EPA

Dags att sluta spekulera. Arsène Wenger fortsätter som tränare för Arsenal. ”Jag älskar den här klubben”, säger Wenger.

Femma i Premier League. Missad Champions League-plats för första gången på två decennier. Avklädda i Champions League-slutspelet mot Bayern München. En FA-cuptitel som plåster på såren.

Arsenals säsong var turbulent och gav inte speciellt mycket att hänga i julgranen. Ändå väljer klubben att förlänga med sin tränarikon Arsène Wenger. Fransmannen har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. Den redan läckta nyheten bekräftades i dag.

– Jag ser fram emot framtiden med optimism och iver. Vi tittar på hur vi kan utvecklas och bli bättre. Det här är en stark spelargrupp och med några förstärkningar kan vi nå mer framgång, säger Wenger.

– Vi vill göra en satsning på ligan och det blir vårt fokus. Vi gör allt för att ta hem fler titlar.

Arsène Wenger.
Bildtext Så här har kritiken mot Arsène Wenger sett ut från supporterhåll.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Fått massiv kritik

Wenger är Arsenals mest framgångsrike tränare någonsin, men hans position har varit uppe för diskussion i många år. Supportrarna har vid otaliga tillfällen flaggat för att man vill se en förändring.

Många trodde att den skulle komma när Wengers tidigare kontrakt gick ut efter den gångna säsongen, men nu väljer Londonklubben att gå emot opionen och förlänga med sextiosjuåringen.

– Vår ambition är att vinna Premier League och titlar i Europa. Vi kommer inte att vila förrän vi har nått dit. Arsène är den bästa personen för att nå det. Han har suveräna meriter och har vårt fulla stöd, säger majoritetsägaren Stan Kroenke.

Wenger tog över Arsenal 1996. Under hans tid i London har det blivit tre ligatitlar och sju FA-cuptitlar. Senaste ligaguldet är från 2004, medan man förra helgen tog sin tredje cuptitel på fyra år.

Diskussion om artikeln