Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Domen mot Atletico står sig - fönstret stängt till 2018

Från 2017
Atletico Madrids lagbild inför kvartsfinalen mot Leicester.
Bildtext Atletico Madrids lagbild inför kvartsfinalen mot Leicester.
Bild: imago/Action Plus/ All Over Press

På torsdagen avfärdade idrottens skiljedomstol Cas fotbollsklubben Atletico Madrids överklagande av sitt transferförbund. Domen innebär att Atletico kan värva spelare igen först den 1 januari 2018.

Under den pågående transferperioden inom europeisk fotboll har flera spelare varit på väg från Atletico Madrid till andra klubbar för stora pengar medan andra spelare i sin tur ryktats vara på väg till Madrids rödvita lag.

Beskedet från Cas försvårar situationen då klubben efter att ha brutit mot fotbollens regler kring handel med minderåriga spelare inte får värva spelare igen förrän i januari 2018.

Där som Cas för Real Madrid förkortade perioden för transferförbud valde man i Atleticos fall att sänka på det finansiella bötesbeloppet istället.

Atletico tog idag ställning till domen på sin webbplats.

- Det här ger oss en orättvis nackdel och det är en diskriminerande behandling av vår klubb eftersom straffet nyligen upphävdes i ett motsvarande fall. Domen är orättvis och orsakar stor skada skada för klubben, står det i pressmeddelandet.

Atletico kritiserar också det faktum att Cas beslut kom in för sent och håller fast vid sin ståndpunkt att man gjort allting i enlighet med både spanska lagar och övrig aktuell lagstiftning.

Klubben bekräftar också att man nu går vidare med den plan B man hela tiden haft som ett alternativ, att transferfönstret för klubben är stängt fram till den 1 januari.

Diskussion om artikeln