Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Saldot för publikfesten i Lahtis: 1,6 miljoner euros förlust

Från 2017
Matti Heikkinen är välbekant med spåren i Lahtis, här i en tävling 2016.
Bildtext Lahtis blev en finländsk framgångssaga sett ur idrottsperspektiv.
Bild: All Over Press

VM i Lahtis i vintras blev en fin historia både vad de finländska insatserna och publikfesten beträffar. Men nu kommer notan: arrangemangen gick 1,6 miljoner på minus.

Senaste vinters skid-VM i Lahtis blev en framgångsrik historia för Finland, som knep fem medaljer (ett guld, ett silver och tre brons). Festen var ett faktum i och med den goda publikstämningen under mästerskapsveckorna.

Det ekonomiska resultatet är däremot grymt. Saldot efter VM-arrangemanget landade på minus 1,6 miljoner euro. Notan? Den får det finländska skidförbundet stå för.

Förbundet är redan ekonomiskt pressat som det är; man har fört samarbetsförhandlingar med personalen, vilka resulterar i permitteringar.

Mika Kulmala, skidförbundets verksamhetsledare, säger att verksamheten försöker tryggas inför nästa års OS-säsong och att ekonomin tryggas även på längre sikt.

– I vårt lag finns många med stor potential att lyckas i OS nästa säsong. På lång sikt tryggas vår ekonomi både av ett tioårigt medieavtal och våra starka världscupevenemang samt det utvecklande partnernätverket, menar Kulmala enligt skidförbundets webbplats.

Nästa år avgörs OS i Pyeongchang, Sydkorea.

Diskussion om artikeln