Yle Nyheter i terrordrabbade Manchester: ”Jag tror staden blir sig lik igen”
Solidaritet, sorg men också en stark enighet präglar stämningen i Manchester som försöker återhämta sig efter terrordådet i måndags förra veckan.
Det är en jämn ström med kunder till den lilla tatueringsstudion i Bolton, en halvtimmes bilresa från centrum av Manchester. Hit har de kommit för att delta i en insamling till terroroffren.
- Nu är det lugnare, men i lördags var det flera timmars kö. Jag har den senaste veckan enbart gjort bin, alla andra jobb får vänta, berättar Paul Taylor, ägare till tatueringsstudion Paul Stingin Tattoo Shop i Bolton.
Han är en av många tatuerare i Manchester med omnejd som deltar i kampanjen som fått tusentals Manchesterbor att skaffa sig en bi-tatuering.
Paul har den senaste veckan jobbat långa dagar och gjort flera hundra bi-tatueringar och intresset att delta i kampanjen verkar inte svalna.
- Det har varit överväldigande att se hur många som har kommit. Arbetarbiet (working bee) är förmodligen nu landets vanligaste tatuering, säger han leende.
Pengarna går till terroroffren
Pengarna som tatueringarna inbringar går oavkortat till familjerna till dem som dödades och skadades i terrordådet.
Initiativet Manchester Tattoo Appeal hade som mål att samla in 50 000 pund, men summan blir betydligt större.
- Mina kunder brukar donera mellan 30 och 50 pund, säger Paul samtidigt som han välkomnar ännu en kund.
”Biet en symbol för att vi håller ihop”
Arbetarbiet är sedan länge tillbaka en symbol för staden Manchester. Det symboliserar de hårt arbetande människorna under den industriella revolutionen.
Nu pryder biet inte bara flera offentliga platser i staden utan också väldigt många människors underarm.
Matthew Sutton som är bosatt i Bolton beundrar stolt sin färska tatuering.
- Det var fruktansvärt det som hände och inte kan vi med den här insamlingen vrida tillbaka tiden. Men jag vill vara med och visa att vi i Manchester håller ihop, säger han.
Stor stödkonsert ordnas på söndag
Tatueringarna är bara ett av många initiativ som lanserats efter den förödande terrorattacken i måndags förra veckan.
Då sprängde den 22-årige Salman Abedi sig i luften i foajén på Manchester-arenan i samband med att människor lämnade den amerikanska popstjärnan Ariana Grandes konsert.
Bombdådet krävde 22 människors liv, flera av offren var barn. Ytterligare skadades 116 personer.
På söndag ordnas en stjärnspäckad stödkonsert med Ariana Grande tillbaka som huvudartist. Pengarna går till de som drabbats i attacken.
Konserten hålls på Old Traffords cricketarena med kapacitet för 50 000 personer. Biljetterna såldes slut i torsdags på endast sex minuter.
- Stödkonserten är ett bra initiativ. Förhoppningsvis är det ännu ett steg i rätt riktning för att staden ska läka, men just nu känns det som ett djupt ärr, säger Geena.
"Livet återgår till det normala - sakta men säkert"
Jag träffar henne vid St Ann’s Square i centrum av Manchester där blomsterhavet har vuxit sig enormt.
- Jag har varit bortrest i flera veckor, det första jag gjorde när jag kom hem var att komma hit. Det är tungt att se alla mjukisdjuren och läsa alla hälsningar. Det är så många unga oskyldiga liv som har slocknat. Jag blir djupt berörd.
Geena som är pensionerad säger att hennes hemstad kommer att återhämta sig.
- Det tar tid men tillsammans är vi starka, jag hoppas och tror att Manchester blir sig likt igen, säger hon och torkar en tår.