Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

De svenska morgonnyheterna i tv tar en paus över sommaren

Från 2017
Uppdaterad 02.06.2017 11:01.
Bild av mikrofon och datormus i tv-nyheternas studio.
Bild: Yle

Från och med den 5 juni 2017 uteblir de svenskspråkiga tv-nyheterna i Aamu-tv. Beslutet gäller sommaren.

Tv-nyheterna på svenska som del av Aamu-tv i Yle TV1 kommer att ta en paus över sommaren 2017, från och med den 5 juni. Det här görs av resursskäl.

“Resurserna räcker helt enkelt inte till för att göra allt och därför koncentrerar vi morgonens nyhetsbevakning till radio och webb på sommaren. Våra publikundersökningar visar att den stora finlandssvenska publiken finns på radio på morgnarna”, säger Kerstin Häggblom som är innehållschef på Svenska Yle.

“Sommarsäsongen är också till sin natur mera radio- och webbetonad.”

Den som helst vill ha sina morgonnyheter på svenska får dem i Yle Vega från tidig morgon. “Vi har en nyhets- och aktualitetsmorgon med både regionalt och riksinnehåll i Yle Vega från kl. 6.30 varje dag. Den första nyhetssändningen i Vega är kl. 6 på morgonen. De regionala nyheterna sänds på halvslag och riksnyheterna hela timmar”, berättar Häggblom.

Nyhetsbevakningen på webben, svenska.yle.fi, pågår från tidigt på morgonen till sent på kvällen, med kontinuerlig nyhetsuppdatering.

Yle Nyheter Tv-nytt kl.17.55 och 19.30 finns precis som vanligt i tablån varje dag, hela sommaren. Svenska Yles tv-nyhetssändningar finns också på Yle Arenan.

EDIT 2.6 klockslaget för Yle Nyheter Tv-nytt 17.55 har lagts till.

Diskussion om artikeln