Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

IF Raseborgs Ärevarv lyckades över förväntan

Från 2017
Löpande barn och vuxna.
Bildtext Både barn och vuxna deltog i Ärevarvet.
Bild: Roy Westerholm

IF Raseborgs Ärevarv har ordnats under den gångna veckan i Karis och Ekenäs.

Ärevarvet i Karis på tisdag avverkades i regnruskiga förhållanden, medan fortsättningen på torsdag i Ekenäs kunde avgöras under i och för sig fina, men rätt blåsiga förutsättningar.

Totalt deltog ca 130 personer i de båda evenemangen och slutsumman blev mycket goda 30 220 €, av vilket föreningen själv direkt får 80 %. Detta är i paritet med föreningens resultat i fjol, men årets målsättning låg på 24000 €.

-Ekonomiskt sett har vi iår satsat mycket på Tähtikisat inkommande söndag och FM-arrangemangen i augusti. Därför var detta resultat en glad överraskning. De insamlade medlen används för barn- och ungdomsverksamheten och senaste vecka deltog vi t.ex. med en stor trupp i distriktets stafettmästerskap i Pargas. Nästa vecka står det första distriktskvalet i den nationella Föreningscupen i turen. Medlen används också till att skaffa träningsutrustning och överhuvudtaget hålla igång de ungas verksamhet, berättar föreningens ordförande Clas Smeds.

Flest varv i Karis avverkade Saimi Lupala (33 st) och i Ekenäs Jill Friberg (31 st).

De bästa insamlarna var:

Glenn Lignell 7430 €
Otto Loukkalahti 2650 €
Ron Lindberg 2407 €
Jill Friberg 1668 €
Inger Lindberg 1250 €
Krista Lindholm 1100 €
Tuomas Puputti 1000 €

-Dessutom stödde sex olika företag gemensamt deltagandet för 15-åringar och yngre med totalt 1700 €. Även Karis IK bidrog med en betydande summa. Vi tackar alla deltagare och sponsorer som bidrog till det fina resultatet, avslutar Smeds.

Text: Glenn Lignell
Bild: Roy Westerholm

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Diskussion om artikeln