Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stort beslut väntar Hradecky: ”Vi är inte på krigsstigen”

Från 2017
Uppdaterad 02.06.2017 22:50.
Lukas Hradecky räddar en boll, våren 2017.
Bild: All Over Press

Finländska landslagsmålvakten Lukas Hradecky ska inom några dagar bestämma sig för om han ska fortsätta förhandla om ett nytt kontrakt med sin nuvarande tyska klubb Eintracht Frankfurt.

Hradecky har ett år kvar på sitt gällande kontrakt, men klubben vill knyta upp honom med ett längre avtal.

– Eintracht har satt upp en deadline och det är några dagar kvar, säger Hradecky.

Han har en stark säsong bakom sig och laget slutade elva i tyska ligan. Dessutom blev det en andraplats i cupen.

Hradecky har varit ett flitigt förekommande namn i transferspekulationer under säsongens gång och han är redo att lämna klubben om det inte bli något nytt avtal.

Vill spela för storklubb

Genom att sälja Hradecky nu kan klubben tjäna pengar – efter kontraktstidens slut kan han flytta gratis.

Någon större konflikt mellan parterna lär inte uppstå.

Lukas Hradecky, juni 2017.
Bildtext Hradecky hett namn på målvaktsmarknaden.
Bild: Lehtikuva

– Eintracht har tjänat mig bra och jag har tjänat dem, så vi är nog inte på krigsstigen, säger Hradecky som i något skede vill spela i en betydligt större klubb.

– Att kämpa mot nedflyttning intresserar mig inte och även den ekonomiska aspekten är viktig.

”Vi slår Ukraina”

Hradecky står högst sannolikt mellan stolparna då Finland möter Ukraina i Tammerfors på söndag om en dryg vecka. Eventuellt står han också mot Liechtenstein innan dess, på onsdag.

– Länder som Liechtenstein måste vi slå även om vi inte underskattar motståndet. Och så slår vi nog Ukraina också, säger Hradecky.

Finlands VM-kval har varit ett rent fiasko hittills och Finland har rasat ner till 108:e plats på det internationella fotbollsförbundet Fifas ranking.

– Vi har inte ens varit i närheten av att spela tillräckligt bra. Vårt mål måste vara att gå in bland de 50 bästa, säger Hradecky.

Pukki njuter som aldrig förr

Teemu Pukki är mycket nöjd med sin nyligen avslutade säsong i danska ligan och Bröndby. Jag har aldrig njutit av fotbollen lika mycket som i år, säger Pukki som gjorde 20 mål för klubben och slutade tvåa i skytteligan.

– Det här var min bästa säsong någonsin, men det hade varit fint att vinna något. Det blev andraplatser i nästan allting: i cupen, ligan och skytteligan, säger Pukki.

I cupfinalen stod lokalkonkurrenten FC Köpenhamn för motståndet. Den matchen var en av dem som grämt mig mest i hela karriären, konstaterar strikern.

Teemu Pukki med bollen, Österrike-Finland, våren 2017.
Bildtext Pukkis landslagskrut har varit vått.
Bild: Eibner Europa / All Over Press

Pukki har inte hittat samma målform i landslaget som i klubblaget. Han hoppas att den nuvarande chefstränaren Markku Kanerva satsar mer offensivt än sparkade föregångaren Hans Backe.

– Det har varit ganska ensamt i anfallet emellanåt. Ur min synvinkel kanske vi koncentrerade oss lite för mycket på defensiven, säger Pukki.

Text: FNB