Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barcelona kunde inte stoppa Veszprém

Från 2017
Andreas Nilsson (Veszprem) klämmer sig igenom Barcelonas försvar.
Bildtext Andreas Nilsson (Veszprem) klämmer sig igenom Barcelonas försvar.
Bild: imago/Agentur 54 Grad/ All Over Press

Både våren 2015 och 2016 avslutade ungerska Veszprém handbollens Champions League med en finalförlust. Nu avslutade laget Final Four-turneringen för omväxlings skull med en seger över Barcelona i bronsmatchen med 34-30 (18-17).

Både Veszprém och Barcelona förlorade sina semifinaler på lördagen med uddamålet och jämnt blev det också i kampen om tredje platsen i Champions League i Köln.

Lagen följdes åt under de första 30 minuterna och ungrarna tog med sig en 18-17 ledning till halvtidsvilan.

I den andra halvleken började Veszprém sakta men säkert gå ifrån och höll hela vägen ett litet avstånd till sina katalanska motståndare.

Trots att besvikelsen från lördagens semifinaler säkerligen fanns i bakhuvudet genomförde lagen en högklassig och välspelad bronsmatch inför den fullsatta hallen i Köln.

Med tio minuter kvar av matchen var avståndet redan tidvis uppe i fem bollars fördel för ungrarna, som spelade final i Champions League både våren 2016 och 2015.

När slutsignalen ljöd fick laget lite plåster på såren och förpassade Barcelona till fjärde platsen i Final Four-turneringen.

Bronset är Veszpréms fjärde raka ”medalj” i Champions League.

Islänningen Aron Palmarsson gjorde flest mål, åtta, för bronslaget Veszprém. Barcelonas bästa målskytt, Timothey N'guessan gjorde sex mål i förlusten i Köln.

Handboll, Champions League

Veszprém - Barcelona 34-30 (18-17)

Diskussion om artikeln