Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Motig första vecka för Samppalinna utomhusbad

Från 2017
Uppdaterad 08.06.2017 11:20.
Människor som simmar i en utebassäng.
Bild: Yle/Lina Frisk

Nyrenoverade Samppalinna utebad i Åbo öppnade dörrarna för en vecka sedan, men har redan mött flera utmaningar. Barnbassängen har ännu inte tagits i bruk och inredningen i omklädningsrummen har fått kritik.

Eeva Haapanen, chef för Åbos simanläggningar, säger att de har lyssnat på den respons de fått av besökarna.

- Människor har främst reagerat på omklädningsrummen. De tycker om bassängen och resten, men en del praktiska lösningar i omklädningsrummen har väckt diskussion. Jag förstår dem. Krokarna där man kan hänga sina handdukar sitter på fel vägg så att handdukarna blir våta av duschen.

Eeva Haapanen står framför utomhusbassängen på Samppalinna.
Bild: Yle/Lina Frisk

Hon säger att de försöker åtgärda problemen så forts om möjligt. De har redan satt ut fler skräpkorgar, som besökare efterfrågat, och redan på onsdag kväll sätter de upp fler krokar i omklädningsrummen.

Skåp i omklädningsrum.
Bild: Yle/Lina Frisk

Jessica Sjöholm och Josefin Österås firar en ledig dag på Samppalinna. De är aktiva besökare av Samppalinna och tycker att resultatet av den omfattande renoveringen är bra.

- Jag trodde att det skulle vara en större förändring men nog är det bättre än tidigare, mycket fräschare, säger Sjöholm.

Jessica Sjöholm och Josefin Österås solar vid Samppalinna.
Bild: Yle/Lina Frisk

- Nu vill man vara i omklädningsrummen. De är mycket fräschare och trivsammare. Men där är mycket färre skåp än tidigare. Tidigare fanns det höga skåp längs med hela väggen där det nu finns små omklädningsbås, säger Österås.

Sjöholm och Österås sägre att utomhusbadet är en favoritplats under sommarmånaderna. Däremot tycker de att betongen på solplatserna är lite obekväm.

- Jag hade nog förväntat mig att de skulle ändra det här materialet under renoveringen. Det skulle ha varit trevligare med något mjukare. Men det här är , säger Sjöholm.

Barnbassängen inte i bruk

Soile Andelmin har besökt Samppalinnas utomhusbassäng i tiotals år. När hon kom till utomhusbadet på onsdag förmiddag med barnbarnen Julius Heinonen, 8 år, och Daniel Heinonen, 6 år, möttes de av en tråkig överraskning.

- När vi kom fram upptäckte vi att barnbassängen var stängd. Jag hade inte fått den informationen tidigare, säger Andelmin.

Julius Heinonen, Daniel Heinonen och Soile Andelmin vid Samppalinna utomhusbad.
Bild: Yle/Lina Frisk

På grund av tekniska problem har utomhusbadet ännu inte öppnat barnbassängen.

- Tyvärr fungerar kemikalerna i bassängen inte som de ska. Men vi hoppas att problemet är löst tills i fredag, säger Eeva Haapanen.

Halt högst upp

Simhopparna har också reagerat på att översta hopptornet, det vill säga tian, endast är täckt med målfärg och inte halkskydd.

- Underlaget målades först endast med målfärg. Sedan målades det om med en blanding med sand i för att göra ytan säkrare. Men det räcker tydligen inte så vi måste göra något åt saken. Det har varit en hel del små krångligheter nu i början men vi hoppas på att allt ska lösa sig snart, säger Haapanen

Radio Vega Åboland

Programmet är inte längre tillgängligt

Radio Vega Åboland

Programmet är inte längre tillgängligt

Diskussion om artikeln