Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Rannikko flyttar till Salo – ”Som då Durant gick över till Golden State”

Från 2017
Teemu Rannikko är finsk basketspelare.
Bildtext Teemu Rannikko i farten för landslaget.
Bild: All Over Press

”Trollkarlen” Teemu Rannikko sadlar om och skriver på för Salon Vilpas i basketligan. Profilen avlsutade den senaste säsongen med ett FM-guld i Joensuu Kataja. Jag kommer att ge mitt allt, säger Rannikko.

Basketligasäsongen 2016-17 avslutades med en finalserie mellan Joensuu Kataja och Salon Vilpas. Kataja, med Rannikko som spelfördelade tog hem mästerskapet i sex matcher och ”trollkarlen” själv premierades som finalserien bästa spelare.

Nu är det klart att Rannikko lämnar Östra Finland och skriver istället på för silverlaget Salo. Vilpas, som redan har en av landets bästa kastare i Mikko Koivisto i truppen, ser därmed ut att bli en megafavorit i ligan, enligt Yle Urheilus Joonas Kuisma.

– Det är som då Kevin Durant gick över till Golden State. Vilpas blev nu den solklara favoriten för nästa säsong, skriver Kuisma och hänvisar till fjolårets storaffär i NBA.

Familjeskäl bakom flytten

Rannikko är född i Åbo och basketfostrad i Åbo NMKY:s representationslag, som numer går under namnet Kristika Turku. Rykten förde tidigare den 36-årige Rannikko hem tillbaks till fostrarföreningen, som nästa säsong kommer att spela i förstedivisionen, division 1 – men den flytten låter sig ännu vänta.

En flytt närmare barndomshemmet blev det ändå, på grund av familjeskäl. Dottern ska börja skolan i höst och gör det i familjens nya hemort i S:t Karins. Joensuu kommer ändå alltid att ha en plats i Rannikkos hjärta.

– Min son är född där och det betyder mycket för mig, säger Rannikko.

För Saloklubben är det otroligt skönt att kunna presentera den tvåfaldige slutspels-MVP:n som nyförvärv.

– Hur viktigt det är för Vilpas att skriva kontrakt med Teemu är svårt att beskriva. Han är fortfarande en av basketligans bästa spelare och han har förmågan att göra alla omkring sig bättre, säger Vilpas-tränaren Joonas Iisalo.

Diskussion om artikeln