Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jussi Jääskeläinen avslutar sin karriär

Från 2017
Uppdaterad 08.06.2017 15:33.
Jussi Jääskeläinen 2016
Bildtext Jussi Jääskeläinen tackar för sig.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Den 42-årige fotbollsmålvakten Jussi Jääskeläinen avslutar sin aktiva spelarkarriär.
– Jag hade nog haft några alternativ men jag vill fortsätta som tränare nästa säsong, säger Jääskeläinen till Iltalehti.

Beslutet har mognat i lugn och ro.

– Man ska aldrig säga aldrig men jag tror att jag är på väg ditåt. Jag vill absolut fortsätta med fotbollen och med tränandet. Det känns inte rätt att sluta helt eller pensionera sig, säger Jääskeläinen enligt Iltalehti.

– Rutinerna kommer att fortsätta via pojkarna även om jag inte skulle få något tränarjobb. Jag vill ha något att göra. Inte orkar man bara sitta hemma hela dagen. Jag har ändå en hel del erfarenhet och mycket att ge på tränarsidan, säger Jääskeläinen vars söner spelar fotboll.

Den gångna säsongen spelade Jääskeläinen nio matcher för Wigan i Championship-serien – den sista den 2 januari i år mot Huddersfield. De två sista matcherna spelade han trots en skada i fotbotten.

– Efter det försökte jag hållas på bänken de följande två månaderna. Till slut blev värkarna så svåra att jag knappt kunde gå. Jag borde ha slutat genast när fotbottnen började värka.

Wigan föll sedermera till division 1. Innan sejouren i Wigan 2015-2017 spelade han för West Ham 2012-2015 samt länge för Bolton Wanderers 1997-2012.

Diskussion om artikeln