Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK tappar sin stjärna – ligans suveräna skyttekung på väg till Skottland

Från 2017
Uppdaterad 08.06.2017 15:27.
Alfredo Morelos intresserar stort i Skottland.
Bildtext Alfredo Morelos intresserar stort i Skottland.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

HJK:s anfallare Alfredo Morelos är nära att lämna Finland. Enligt Ilta-Sanomat flyttar 20-åringen till Rangers så fort han får arbetstillstånd.

Ilta-Sanomat berättar att klubbarna redan kommit överens om köpesumman, och att storklubben från Glasgow nu jobbar på att den colombianska forwarden ska få arbetstillstånd i Storbritannien.

Morelos har hittills under säsongen gjort elva mål på tolv omgångar för serieledande HJK och han toppar skytteligan överlägset. När Klubi förra veckan mosade SJK med 6–0 gjorde han två mål och spelade dessutom fram till tre.

Ligans bästa spelare

Det är enkelt att slå fast att Morelos är ligans bästa spelare just nu och det är bara en tidsfråga innan han försvinner från HJK som i vintras köpte loss honom från Independiente Medellin i Colombia.

Rangers kan vara en lämplig adress för spelaren som framgångsrikt använt HJK för att ta sig vidare till en större klubb. Glasgowlaget slutade den gångna säsongen trea i den skotska ligan. Klubben har också en stark finländsk koppling då Jonatan Johansson ingår i den portugisiska huvudtränaren Pedro Caixinhas tränarteam.

Diskussion om artikeln