Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Live på Arenan just nu: Damsemifinaler i Paris

Från 2017
Programmet är inte längre tillgängligt
Franska öppna i tennis (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Två skrällnamn möts i den första semifinalen, medan positionen som världsetta står på spel i semifinal två. Yle sänder damernas kamp om finalplatser i franska öppna med svenskt referat av Janne Karinkanta.

Om det i herrsingeln i franska öppna i tennis långt handlar om väntade namn får damsingeln ny Grand Slam-vinnare – och en högst oväntad finalist.

I dagens första semifinal med start klockan 16 möts nämligen Lettlands oseedade Jelena Ostapenko och schweiziskan Timea Bacsinszky, som är seedad som nummer 30 i turneringen.

Ostapenko har i franska öppna hittills i år besegrat spelare som Caroline Wosniacki (före detta världsetta), Samantha Stosur (US Open-vinnare) samt Monica Puig (regerande OS-etta).

Bacsinszky satte för sin del punkt för bland andra Venus Williams turnering.

Kerbers förstaplats hotad

I den senare semifinalen möts andraseedade Karolina Pliskova från Tjeckien och tredjeseedade Simona Halep från Rumänien.

Pliskova kan bli ny världsetta i stället för tyskan Angelique Kerber genom att gå till final i Paris. Halep har också chans att vara ny världsetta i början av nästa vecka förutsatt att hon lyfter segerbucklan i franska öppna.

I och med att ingen av de fyra damerna har vunnit en stor titel står det redan nu klart att tennisvärlden får en ny Grand Slam-vinnare i samband med lördagens final.

Diskussion om artikeln