Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nya tyska jättebågar i spjut – femman Pitkämäki en bra bit från täten

Från 2017
Uppdaterad 08.06.2017 23:22.
Tero Pitkämäkis säsongstart har på inget sätt varit dålig, men har är många meter efter de tyska topparna.
Bildtext Tero Pitkämäkis säsongstart har på inget sätt varit dålig, men han är många meter efter de tyska topparna.
Bild: Lehtikuva

Tero Pitkämäki visar jämn spjutform i säsongstarten, men har ingen chans mot de tyska kanonerna. Med 83,84 som bästa resultat fick finländaren nöja sig med femte plats i Diamond League-tävlingen i Rom.

Pitkämäki fick upp sitt längsta kast direkt i den första omgången. Hans andra och tredje kast nådde knappa 80 meter och det fjärde försöket slutade med övertramp. Den två sista omgångarna valde han att stå över, och finländska friidrottsvänner hoppas att han inte drog på sig någon värre skada under tävlingen.

Finländaren inledde säsongen med att kasta 84,26 i Diamond League-galan i Doha och i tävlingen i Vanda för ett par veckor sedan var hans bästa notering 83,51. Nu blev det alltså ett liknande resultat för Pitkämäki som inlett säsongen stabilt.

Mot de tyska topparna är han ändå helt chanslös.

Röhler etta på 90,06

I Rom var det på nytt årets världsetta Thomas Röhler som imponerade mest och till slut också vann när han i den sjätte och sista omgången spräckte 90-metersgränsen.

Röhlers segerresultat skrevs 90,06 då han övertod ledningen från landsmannen Johannes Vetter som slutade tvåa på 88,15.

Också Keshorn Walcott från Trinidad och Tobago visade strålande form och slutade trea med resulatet 86,61, före fyran Jakub Vadlejch från Tjeckien som hade 86,37 som sin topp i en jämnstark serie.

Diskussion om artikeln