Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Ett rådjur sprang på ett tak på Skatudden – "Ett mysterium hur den kommit dit"

Från 2017
Uppdaterad 09.06.2017 15:40.
Uutisvideot: Perjantaiaamun ylläri: kauris kiipesi katolle Katajanokalla - Spela upp på Arenan

Helsingforsbon Laura Pistemaa fick uppleva en annorlunda väckning på fredagen. Pistemaa var på väg till jobbet från sitt hem på Skatudden då hon hörde konstiga ljud från gården. Det visade sig att ett ungt rådjur trampande omkring på taket bredvid.

- Vi trodde först att det var en hare, men det visade sig att det var ett rådjur. Det var nog en ganska speciell syn, även om jag är hemma från landsbygden, säger Skatuddsbon Pistemaa.

Det är fortfarande ett mysterium vad djuret gjorde på taket och hur den hade tagit sig dit. Enligt Pistemaa ligger avfallsskjulet på en stängd innergård på Skatudden, det vill säga i centrum av Helsingfors.

Enligt polisen utgjorde rådjuret, på grund av det centrala läget, en risk för trafiken, vilket ledde till att polisen tvingades avliva djuret.

- Rådjuret var så pass långt ifrån en trygg omgivning att det inte var möjligt att sjasa bort den på ett tryggt sätt. Därför beslöt vi oss för att avliva rådjuret, säger kommissarien Arto Laitinen vid Helsingforspolisen.

Saija Nironen / Yle Uutiset


Korrigering: Texten har ändrats 9.6.2017 kl.15.30 så att det står "rådjur" istället för "hjort" på samtliga ställen i texten där det felaktigt stått "hjort" (inklusive rubriken).