Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Över 20 döda i två bombdåd i Irak

Från 2017
Uppdaterad 09.06.2017 17:10.
Förödelse efter ett bombattentat i Bagdad den 30 maj 2017.
Bildtext Arkivbild. Förödelse efter bombdåd i Bagdad i slutet av maj 2017.
Bild: EPA/ALI ABBAS

Minst 21 personer dödades på fredagen då en självmordsbombare detonerade en bomb på en marknad i staden Mussayib söder om huvudstaden Bagdad.

Fem personer skadades något tidigare i ett annat bombattentat i shiamuslimernas heliga stad Kerbala nära Mussayib. En majoritet av invånarna i båda städerna är shiamuslimer.

Myndigheterna säger att 21 personer dödades och 30 skadades i Mussayib. Dådet föregicks av den mindre förödande explosionen i Kerbala.

Nyhetsbyrån Aamaq med kopplingar till terrorrörelsen Islamiska staten säger att IS tar på sig båda attackerna. Nyhetsbyrån säger att attentaten utfördes av självmordsbombare med bombvästar.

Bombdåd är vanliga i Irak och har krävt hundratals dödsoffer bara i år.

Explosioner har inträffat kontinuerligt samtidigt som regeringsstyrkorna och deras allierade har haft framgångar mot IS. Islamiska staten har tagit på sig många av attackerna.

Artikeln har uppdaterats. I den ursprungliga artikeln talades det om förödande bombdåd i Kerbala. Det var i själva verket Mussayib som drabbades av ett förödande bombdåd, medan explosionen var mindre förödande i Kerbala.

Diskussion om artikeln