Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Sammanlagt sex personer har gripits i anknytning till Londonattacken

Från 2017
Uppdaterad 10.06.2017 10:26.
Londonpoliser står vakt utanför ingången till Borough Market, där flera människor höggs ihjäl i terrorattacken den 3 juni 2017.
Bildtext Londonpoliser står vakt utanför ingången till Borough Market, där flera människor höggs ihjäl i terrorattacken den 3 juni 2017.
Bild: EPA / ANDRE PAIN

Londonpolisen meddelar att den gripit en 27-årig man i området Ilford i östra London på fredagen. Polisen meddelade om gripandet på sin webbplats i natt.

Mannen greps misstänkt för bland annat för inblandning i förberedelserna av terrorattacken.

Fem män i åldern 27-30 har gripits tidigare.

Åtta personer dog och 48 skadades när de tre gärningsmännen körde in i en folkmassa på London Bridge den 3 juni.

Efter det övergav de bilen och började knivhugga människor på ett livligt restaurangområde i närheten av London Bridge. Polisen dödade alla tre gärningsmännen.

Gärningsmännen försökte hyra lastbil

Polisen uppgav på lördagen att gärningsmännen hade först försökt hyra en lastbil på 7,5 ton.

I fall gärningsmännen hade haft tillgång till en lastbil hade de kunnat få till stånd mycket större förödelse än med en paketbil.

Männen fick ändå inte tag på lastbilen, eftersom de misslyckades med att betala hyran för den.

- Min uppfattning just nu är att de gick över till plan B och bestämde sig för att hyra en paketbil istället, säger Dean Haydon som är chef för terrorismbekämpningen vid Londonpolisen.

Polisen uppgav också på lördagen att gärningsmännen hade molotovcocktails i paketbilen. Haydon säger att det är möjligt att deras plan var att utföra ytterligare en attack med dem.

- Tänkte de gå tillbaka till bilen efter att ha knivhuggit folk och tända på molotovcocktails? Det vet vi inte - jag kan bara gissa, säger Haydon.

(Reuters, AFP, AP)

Diskussion om artikeln