Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jackpot för svensk krisklubb när Nilsson Lindelöf säljs till Man Utd – ”För ett par år sen var vi i princip döda”

Från 2017
Uppdaterad 11.06.2017 08:48.
Victor Nilsson Lindelöf jublar efter kvalmatchen mot Frankrike.
Bildtext Victor Nilsson Lindelöf jublar efter kvalmatchen mot Frankrike.
Bild: Patrik C Österberg / IBL Bildbyrå / All Over Press

Manchester United och Benfica är överens om en övergång för den svenska mittbacken Victor Nilsson Lindelöf. Enligt uppgift är övergångssumman cirka 35 miljoner euro, varav ekonomiskt tyngda Västerås SK kan få upp till fem miljoner.

Fotbollsspelaren Victor Nilsson Lindelöf lämnade Västerås och Sverige år 2012 för spel i den portugisiska storklubben Benfica.

Den 22-årige svensken har länge spekulerats intressera den engelska storklubben Manchester United och nu är övergången ett faktum. Uppgifter till Expressen gör gällande att övergångssumman är cirka 35 miljoner euro.

Enligt sajten Transfermarkt skulle summan vara den näst högsta som har betalats för en svensk fotbollsspelare. Barcelona betalade cirka 70 miljoner euro för Zlatan Ibrahimovic år 2009.

Premier League-klubben meddelar på sin webbplats att klubbarna är överens och att en läkargranskning och personligt kontrakt står näst på tur.

"Fantastiska möjligheter"

För Västerås SK, som drogs med tunga ekonomiska problem under 2010-talets första halva, är övergången en jackpot.

– För ett par år sen var vi i princip döda så det är klart att de här pengarna kommer hjälpa oss otroligt mycket. Vi vill bygga upp ett fotbollsintresse i stan igen och vi har en dröm om att spela i Allsvenskan. Men först och främst vill vi etablera oss i Superettan och vi hoppas att vi kan gå upp redan i år, sade klubbchefen Michael Campese till Expressen

Expressen erfar att Västerås SK totalt kan få upp till 50 miljoner kronor, cirka fem miljoner euro, för övergången.

– Jag får inte berätta några summor, men jag kan bekräfta att vi kommer få fantastiska möjligheter att bygga upp klubben från grunden, fortsatte Campese.

Västerås SK spelar på den tredje högsta serienivån i Sverige. Efter åtta spelade matcher är klubben tvåa i Division 1 Norra.

Klubben spelade senast i Allsvenskan säsongen 1997 och i den näst högsta serien Superettan säsongerna 2000–2005 samt 2011.

Victor Nilsson Lindelöf i duell med Turkiets Oğuzhan Özyakup i sin landslagsdebut.
Bildtext Nilsson Lindelöf landslagsdebuterade mot Turkiet i mars 2016.
Bild: imago/Seskim Photo/ All Over Press

Nilsson Lindelöf debuterade i landslaget i mars 2016 och spelade samtliga tre gruppmatcher i EM-slutspelet i Frankrike sommaren 2016.

Diskussion om artikeln