Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Körde stulen bil in i Näse S-Market - kan få ovillkorligt fängelse

Från 2017
varuboden- och s-market-logo
Bildtext Illustrerande arkivbild.
Bild: YLE/Stefan Härus

I mars körde fyra män en stulen bil in genom dörrarna till Näse S-Market i Borgå och for i väg med en penningväxlingsautomat. Rättegången gick av stapeln förra veckan, skriver tidningen Uusimaa.

Männen står åtalade för grov skadegörelse och grov stöld, enligt tidningen. Dessutom åtalas de för att ha stulit och använt två motorfordon i Borgå samt för två försök att stjäla bilar.

Två av männen misstänks dessutom för ett motsvarande dåd i Citymarket i Nummela några dagar innan händelserna i Borgå.

Alla fyra är misstänkta för ett motsvarande försök i Gårdsbacka i Helsingfors dagen innan stölden och skadegörelsen i Näse S-Market.

For i väg med penningväxlingsautomat

Männen körde en stulen Opel in genom dörrarna till Näse S-Market natten till den 8 mars i år. Därifrån stal de en av Veikkaus penningväxlingsautomater.

Stöldgodset låg på cirka 4 500 euro. Dessutom orsakade de skador för totalt 42 092 euro, skriver tidningen Uusimaa.

Tre av männen haffades snabbt efter dådet, medan den fjärde mannen åkte fast senare då han försökte lämna landet via hamnen i Nordsjö.

I rätten medgav männen till stora delar sin skuld vad gäller händelserna i Borgå. Däremot nekade männen helt till sin skuld vad gäller händelserna i Nummela och delvis vad gäller händelserna i Gårdsbacka.

Åklagaren yrkar på över två års ovillkorligt fängelse för männen, enligt tidningen. Domen faller senare.